Odabrali smo pet inspirativnih Instagram profila koji pozivaju na ‘slow living’

by Anđela Sabranović

Svima nam se ponekad dogodi da u beskrajnom prostranstvu Instagrama naletimo na profil na kojem jednostavno ne možemo prestati s pregledavanjem sadržaja jer osjećamo kako se svakom novom fotografijom inspiriramo.

Nije uvijek jednostavno pronaći takve profile, ali zbog toga i posebno cijenimo one koje vjerno pratimo. U skladu s vizijom našeg portala mi uživamo u sadržaju koji promiče sporiji i svjesniji život te smo ovaj put odlučili s vama podijeliti nekoliko profila koji su naša česta inspiracija. U nastavku vas očekuje nekoliko zanimljiv profila koji pozivaju na ‘slow living’.

@shaynateresetaylor

Zamislite da možete napustiti svoj život ispunjen svakodnevnim gradskim stresom i preselite se u rustikalnu vilu u Italiji i živjeti jednostavnim životom koji je u potpunosti u skladu s prirodom… Nekome će ta pomisao zvučati zastrašujuće dok nekima zvuči kao san. Vlasnica ovog profila je mlada Amerikanka Shayna koja je odlučila napustiti svoj život u Americi i živjeti na svojoj farmi u Italiji. Prizori koji svakodnevno dijeli s pratiteljima su jako inspirativni i doista potiču na razmišljanje u što se možete i sami uvjeriti u nastavku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SHAYNA TERESE TAYLOR (@shaynateresetaylor)

@hungry_anja

Svjesno uživanje u hrani je jako važan dio slow livinga. U vrijeme kada na društvenim mrežama konstantno možemo vidjeti savjete o brzoj pripremi hrane pravo osvježenje je vidjeti profil poput onog iza kojeg stoji domaća food blogerica Anja. Ona na jako spretan način kombinira namirnice, a svojim sadržajem potiče nas da i sami zasučemo rukave i napravimo neko od jela s njezinog profila. U posljednje vrijeme toliko slušamo i čitamo o tome što je od hrane zdravo, a što ne da smo svi pomalo zaboraviti uživati u svojim obrocima. Ovaj profil će vas na to podsjetiti, ali moramo vas upozoriti da ćete poslije gledanja sadržaja na profilu iznenada osjetiti glad. Odnosno, barem mi jesmo!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Anja (@hungry_anja)

@mediterravie

Kada poželite otići na virtualno putovanje Mediteranom jednostavno kliknite na ovaj profil. Tu možete vidjeti najljepše prizore koji doslovno odmaraju oči. Budući da fotografije doista govore tisuću riječi nećemo ni pokušavati objasniti vam što vas očekuje tamo.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mediterravie ✨ (@mediterravie)

@i.tam.i.tu

Ako vas prizori interijera i rituala uz knjige, kavu, čajeve opuštaju ovo je profil za vas. Svaka fotografija i video imaju jako puno detalja, ali sve jednostavno poziva na uživanje i odmor.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli I tam i tu (@i.tam.i.tu)

@ourlittlebrickcottage

Ako vam život u ugodnoj kući iz 18. stoljeća na selu u Engleskoj zvuči idilično ovo je profil koji će vas oduševiti. Prizori idilično uređene kuće, svježeg jutarnjeg peciva uz kavu i poljsko cvijeće ne ostavljaju mjesta za ravnodušnost.

Nadamo se da ćete i vi uživati u sadržaju ovih profila te da ćete pronaći i neku ideju za barem malo sporiji i ugodniji život.

Moglo bi vas zanimati i: Kako izgleda ‘slow living’ u gradu?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!