Zbog ovih navika osjećate se umorno svaki dan – promijenite ih!

by Vjera Pađen
navika_slowage365

Naši rituali utječu na način na koji će se razvijati naš dan. Vremenom kroz život stječemo navike koje nisu uvijek dobre, i zbog njih se osjećamo umornije. Kako se ne osjećati umorno – saznajte u nastavku!

Ne jedete zdravo

Osjećaj umora i iscrpljenosti  često se javlja upravo zbog našeg neuravnoteženog načina prehrane. Dobivate trenutni nalet energije, no, dugoročno, u potpunosti nismo u sebe unijeli ništa hranjivo i osjećamo glad. Zato, kako biste već od jutra osjećali energičnost, uvijek unaprijed planirajte svoj doručak, no i dnevni, ali i tjedni meni. To će vam pomoći da ostanete produktivni i fokusirani, ali i da napravite nešto dobro za svoj organizam.

navika2_slowage365

Ne pijete dovoljno vode

Prednosti česte hidratacije organizma su velike, ali teško je odrediti koliko je vode zapravo dovoljno našem tijelu. Prema medicinskom institutu, žene bi trebale piti oko 2,7 litara vode dnevno, a muškarci 3,7 litara što uistinu zvuči mnogo i neizvodivo za jedan dan. Koji su još znakovi da ne pijete dovoljno vode, saznajte ovdje.

Ne spavate dovoljno

Vaša večernja rutina odlaska na spavanje izrazito je važna. Bitno je da svaki dan idete u približno isto vrijeme na spavanje, i da se dva sata prije odlaska u krevet probate opustiti, a ne zasjesti ispred laptopa ili mobitela.

Previše brinete o mišljenjima drugih

Mislite samo na sebi i uvijek budite sebi prioritet, a ne samo opcija B. Posložite si plan prehrane i lifestyle koji vam odgovara. Isto tako. Okružite se ljudima kojima vjerujete i koji u vama šire pozitivnu energiju. Sve ostalo, bacanje je vremena.

navika1_slowage365

Možda bi vas moglo zanimati: Križobolja – bolest modernog doba

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pinterest, Canva

Možda će vam se svidjeti