Napravite listu svojih najdubljih strahova – Evo kako vam to može koristiti

by Anđela Sabranović

Kada su strahovi u pitanju, svi imamo nešto zajedničko, a to je da želimo što manje razmišljati o njima te da činimo sve što možemo kako bismo izbjegli suočavanje s istima. Ipak, to ne znači da oni konstantno ne vrebaju iz naše podsvijesti čekajući pravi trenutak da nas u potpunosti preplave i tako nam oduzmu svu kontrolu nad životom. Uspješni poduzetnik i coach Michael Chernow je osmislio tehniku kojom ćemo zapravo svojim strahovima oduzeti moć koju imaju nad nama.

Ta tehnika podrazumijeva jednostavno zapisivanje naših strahova, svaki put kada samo pomislimo na njih.

Kako kaže, strah je najunikatnija emocija koju čovjek ima jer nas u isto vrijeme može potpuno fizički i mentalno oslabiti, ali nas i toliko motivirati da preuzmemo rizike koje inače možda nikad ne bismo.

Kako vaši strahovi mogu postati vaša najveća motivacija?

Strah i motivaciju je doista izazovno uopće staviti u istu rečenicu, ali kada malo razmislite shvatit ćete da doista ima nešto u tome jer je strah naša najsnažnija emocija.

Zato Michael Chernow smatra da je za nas jako dobro napraviti popis svojih najdubljih strahova i proširivati popis kako god se budu pojavljivali novi.

Tako ćete poslije nekog vremena imati listu iz koje ćete kako vrijeme bude prolazilo vidjeti da je većina vaših strahova bila preuveličana ili potpuno bespotrebna. Dokazano se najviše zamaramo strahovima oko događaja koji se zapravo nikad i ne dogode.
Kada vi kontrolirate strah, shvatit ćete koliko je život sa strahom jednostavniji i sretniji od života u strahu.

Dnevnik strahova bi po svemu sudeći mogao postati novi dnevnik zahvalnosti, a smatra se da kako to zapisivanje našim strahovima daje mjesto u našim životima kako bi ih mogli osvijestiti, ali i otpustiti.

Moglo bi vas zanimati i: A zašto ne biste pokušali… voditi dnevnik zahvalnosti?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!