Kako vam zvuče topli muffini s jagodama za doručak ovog vikenda? Recept vas očekuje u nastavku.
Ništa ne podsjeća na vikend i odmor poput mirisa kolača koji se širi domom i poziva ukućane da se zajednički okupe oko stola. Budući da nam je napokon stigla i sezona jagoda želimo iskoristiti svaku moguću prigodu da napravimo desert s omiljenim voćem mnogih.
Ovaj put smo pronašli recept za muffine s jagodama u kojima će sigurno uživati cijela obitelj. Priprema je jako jednostavna, ne oduzima mnogo vremena, a rezultat su mekani i sočni muffini sa slatkim jagodama. Što više poželjeti?!
U nastavku vas očekuje detaljan recept.
MUFFINI S JAGODAMA
SASTOJCI:
¾ šalice višenamjenskog brašna
¾ šalice integralnog pšeničnog brašna
½ šalice bademovog brašna
1 žlica praška za pecivo
½ žličice cimeta
½ žličice morske soli
1 šalica bademovog mlijeka
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 velika jaja
½ šalice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica jagoda narezanih na kockice
malo maslaca ili margarina za kalup
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i nanesite maslac na kalup za muffine (kalup za 12 muffina)
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol.
U velikoj zdjeli snažno izmiješajte bademovo mlijeko, maslinovo ulje, jaja, šećer i vaniliju.
Dodajte jagode lagano u tijesto…
Rasporedite ravnomjerno tijesto u podmazan kalup za muffine. Posipajte vrhove muffina zobenim pahuljicama i prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Na kraju pecite dok vrhovi muffina ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite ih da se ohlade u kalupu 10 minuta prije nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.