Motovun je domaćin prvog business Salona za žene

by Anđela Sabranović

Prvi business Salon namijenjen ženama održat će se od 9.-11. svibnja 2024. u organizaciji platforme THE LADY’S REALM i KIND kolektiva. Na ekskluzivnoj lokaciji, u vili Angelo u Motovunu, organizatorice će ugostiti utjecajne žene iz raznih sektora poput tehnologije, obrazovanja i financija te FMCG sektora. Cilj okupljanja je kreirati manifest o budućnosti ženskog liderstva koji će ocrtavati temeljne vrijednosti, težnje, ali i obveze prema stvaranju inkluzivnijeg i pravednijeg radnog okruženja u Hrvatskoj.

Naziv Salon inspiriran je francuskom kulturom gdje su saloni bili prostori intelektualne i društvene konverzacije te kao takvi imali značajnu ulogu u društvu. Oživljavanjem ove tradicije želja je vratiti kulturu salona kao dinamičnog središta gdje se stvaraju nove ideje i razvijaju snažnije veze između žena na raznim pozicijama te iz različitih sektora i industrija.

Nažalost, put do rodne ravnopravnosti još uvijek je dug. Tvrtke ne investiraju dovoljno u teme vezane uz raznolikost, pravednost i inkluzivnost, što ne šteti samo zadržavanju talenata nego i zadovoljstvu njihovih korisnika i ukupnog uspjeha organizacije. Prema podacima Europske komisije, žene u Europskoj uniji i dalje prosječno zarađuju 13% manje od muškaraca, što znači da im je potrebno dodatnih 1,5 mjeseci rada da nadoknade razliku. Osnaživanje žena da preuzmu vodstvo, da uvode promjene u radno okruženje je budućnost, a upravo to je i misija organizatorica.

O ORGANIZATORICAMA

Tim Lady’s Realma Dina Mehulić (Motovun, Hrvatska), Fransje Schoenmaker (Heiloo, Nizozemska), Lenya Bass-Dodds  (Bali, Indonezija), Mirja Schwartz  (Stuttgart, Njemačka), Zoë Jellicoe (London, UK), Lena Lucki (Beč, Austrija) sastoji se od futuristica, spisateljica, dizajnerica, strateginja i liderica iz različitih industrija i zemalja, čije raznolike vještine i mreža nude različite perspektive i neprocjenjive uvide kako bi podržale organizacije u oblikovanju inkluzivnih prostora u kojima svatko ima osjećaj pripadnosti.

KIND kolektiv čine Marija Margareta KlikaLana Kasić, Andrea FilipovićNikolina Petan i Maja Grakalić, poduzetnice iz različitih područja poslovanja – poput PR-a, digitalne komunikacije, novinarstva i strateškog planiranja koje su oformile kolektiv kako bi potencijalnim klijentima mogle pružiti sveobuhvatna komunikacijska rješenja. 

PRIJAVITE SE

Ako želite biti pokretačica promjena u vašoj organizaciji i prepoznajete se u ovoj temi, pogledajte detaljan program na linku i javite se organizatoricama za sudjelovanje.
Napomena, broj mjesta za prijavu je ograničen. Više detalja potražite ovdje.

Moglo bi vas zanimati i: Isprobali smo “Emocije i stanja”, asocijativne karte umjetnice Ivane Pipal

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!