Magičnih 7 savjeta koje bi vam dala organizatorica vjenčanja

by Nataša Krstičević
organizacija vjenčanja

Svaka bajka započinje s „Bilo jednom davno…“ i završava sa „Živjeli su sretno do kraja života.“

Priča između te dvije omiljene rečenice može biti divna pustolovina dvoje ljudi, ali isto tako i vrlo izazovna avantura. Ta pustolovina, najčešće, ima jednu važnu točku prekretnicu – službeni početak braka. Ako ste među onima koji maštaju o savršenom danu, onda sigurno znate i koliko je stresna organizacija vjenčanja…

Kako bi planiranje vašeg najčarobnijeg dana proteklo bez stresa i sa što manje negativnih likova/uloga, možda će vam pomoći ovih sedam savjeta koje bi vam dala osoba kojoj je organizacija vjenčanja svakodnevica.

Broj sedam je omiljeni broj iz bajki koji je obilježen i simboličkim značenjima. Simbolika sedmice, inače, temelji se na motivu savršenosti, cjelovitosti kozmosa i zaokružena sklada vremena i prostora. Upravo ćete zato ovdje pronaći sedam savjeta, kako bi i vaša vjenčana priča imala obilježja prave bajke.

Odredite budžet vjenčanog dana

Kako biste pronašli idealnu lokaciju, idealni glazbeni sastav ili ekstravagantnog cvjetnog dizajnera važno je započeti s određivanjem koliko možete i/ili želite potrošiti na vaš vjenčani dan. Budžet će vam najlakše odrediti koju lokaciju odabrati (ili barem suziti izbor) te koliko se možete prepustiti mašti u daljnjem kreiranju. Kada imate okvirnu cijenu jasnije je i koje sve dobavljače možete unajmiti te kako će izgledati vaš veliki dan.

Koji stil je vaš odabir

Prvi dobavljač kojeg morate odrediti jest lokacija, odnosno mjesto za svečanu večeru. Postoji širok dijapazon opcija za koje se možete odlučiti, a koje ovise o brojnim čimbenicima. Jedan od glavnih okosnica bit će vam vjenčani budžet, a potom i broj uzvanika. Stoga, odredite unaprijed te dvije važne kategorije. Tada kreće vaša potraga za mjestom iz snova. Potraga kreće u smjeru stila kojem više težite odnosno koji uspješnije karakterizira vaše osobnosti. Ukoliko preferirate rustikalni stil usmjerit ćete se za kamenim i/ili drvenim prostorima unutar ambijenta koji odiše upravo rustikalnim dahom. Ukoliko ste suvremeni i minimalistički tip osobe, vaš odabir krenut će u smjeru prostora ispunjenog staklenim stijenama, bijelim ravnim plohama i impresivnim eksterijerima.

Pokušajte biti fleksibilni s datumom

Ukoliko ne planirate Vaš veliki dan nekoliko godina unaprijed, dobro je biti fleksibilan s datumom. Mnoge lokacije koje su popularne u industriji vjenčanja vrlo brzo se rasprodaju. No, ukoliko se ne želite vjenčati isključivo na Vašu godišnjicu ili rođendan, mogu biti idealan odabir u nekom drugom vremenskom razdoblju. Odredite želite se vjenčati u proljeće ili zimu ili tijekom ljetnih odnosno jesenskih dana i prepustite se odabiru idealnog prostora; prostoru u kojem ćete se osjećati veličanstveno, baš onako kako i trebate na vaš vjenčani dan. Ne propustite idealnu lokaciju radi nadnevka.

Organizator vjenčanja

Sada je vrijeme da se prepustite užitcima u trenutcima planiranja vašeg velikog dana, vaše bajke. Kako biste mogli biti bezbrižni, istražite organizatore vjenčanja, pošaljite upit na njihove agencije, dogovorite sastanak i odaberite onoga tko vam ulijeva najviše povjerenja. Osvijestite si kako ćete s tom osobom provesti mnogo dana tijekom planiranja vašeg vjenčanja. S organizatorom vjenčanja se morate osjećati dobro i sigurno. Svaki organizator vjenčanja će odraditi posao izuzetno kvalitetno jer poznaje brojne dobavljače i predviđa situacije koje se mogu dogoditi, mnogima je već i svjedočio. Stoga, godine iskustva u poslovanju, pozitivna vibracija  i osmijeh neka budu glavne vodilje prilikom vašeg odabira.

Lokacija

Kada ste angažirali organizatora vjenčanja, iznesite mu vašu viziju i prepustite se njihovom profesionalnom pristupu. Imajte povjerenja i strpljenja. Oni vam neće nametnuti svoje ideje i želje već će slušati vaše i savjetovati vam ono što je najbolje i najidealnije za vas prema smjernicama koje ste im otkrili (budžetu, stilu, broju gostiju,..). Kada stignu ponude mjesta vaše bajke, istražite pomno svaki kutak i odlučite za onu lokaciju koja vam izazove najuzburkanije emocije.

Odabir dobavljača

Rezervacija lokacije zove na slaganje svih ostalih segmenata unutar njenih zidova. Stoga, prepustite se i pustite mašti da iskaže sve svoje ideje. Organizator vjenčanja će vam pomoći u tome i dodati još niz novih o kojima možda nikada niste ni razmišljali. Također, vodit će vas kako bi se, stil koji ste odabrali, još dodatno istaknuo i kako bi cijela priča ostala povezana, bez onih negativnih pojedinaca odnosno uloga koje smo spominjali na početku. Sada gradite svoju bajku. Odaberite dobavljače koji joj odgovaraju.

Smijte se

Kao što je i navedena važnost broja sedam u bajkama na početku članka, iznimno je važan  i ovaj sedmi savjet. Osvijestite svaki trenutak tijekom planiranja svog vjenčanja. Vjenčanje je dan prepun pozitivnih emocija i svaki korak ka njemu trebao bi biti protkan istim osjećajima. Osvijestite koliko je velika ljubav između vas i vašeg partnera te sreću dok slažete segmente za proslavu i krunjenje vaše ljubavi. Smijte se dok sastavljate popis gostiju, smijte se dok birate cvjetni dizajn, smijte se dok isprobavate vjenčanu odjeću, smijte se neprestano jer imate najljepši razlog za smijeh. Nekog volite i netko vas voli.

Nastavite živjeti u istom osjećaju, zauvijek.

eventfest

Organizacija vjenčanja bit će tema o kojoj će se govoriti i na događanju koje će se održati 19. i 20.5. –  eventfest.

eventfest je događaj posvećen event industriji. U dva dana prvi put će se, na jednom mjestu, okupiti cijela event industrija koja će kroz dva dana razgovarati o aktualnim izazovima, problemima i rješenjima, suradnjama i partnerstvima.

eventfest ima za cilj postati mjesto okupljanja cijele event industrije te povezati i popularizirati event industriju. To je event koji spaja organizatore, dobavljače, medije i sponzore događaja – ruku pod ruku sa svojim iskustvima. Događaj otvara vrata novim suradnjama, obnavlja poznanstva i pronalazi partnerstva.

Sve o eventfestu potražite ovdje , a karte možete pronaći na ovom linku.

Moglo bi vas zanimati i: Održivi eventi su budućnost. Hoćemo li ih dovoljno brzo prihvatiti?

Tekst: Iva Kraljević Licardo, Weddings in Croatia

Foto: Canva, Pexels

Možda će vam se svidjeti