Ljetne večeri s društvom: Ideje za snack

by Anđela Sabranović

Iako volimo zimska druženja u toplim domovima, moramo priznati da nas ipak posebno raduju vrele ljetne večeri na terasi uz zvuk smijeha omiljenog nam društva. Upravo takva druženja su ono čega se rado prisjećamo tijekom cijele godine. Kako bismo vas inspirirali, naveli smo nekoliko prijedloga za snack koji možete poslužiti tijekom takvih večeri koje nas toliko raduju.

Priprema svega jednostavna, a okusi su… Hm, pa toliko dobri sa će se o njima pričati još dugo nakon druženja.

Pesto sendviči s patlidžanima

Znamo da su patlidani povrće koje ili volite ili ne podnosite. Ipak, danas donosimo recept za snack patlidžanima, sendvič kojem je doista teško odoljeti.

Sastojci:

4 pečena paprike (možete kupiti one koje su već pečene)
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice aceto balsamica
1 veliki patlidžan
sol
papar
pesto umak
mozzarella
rikula
8 šnita tostiranog kruha

Priprema:

Marinirajte patlidžane narezane na kolutove 15 minuta u soli, papru, ulju i aceto balsamicu
Zatim ih pecite 15 minuta
Kako biste napravili jedan sendvič, svije šnite kruha premažite pestom, zatim slažite patlidžane, paprike, mozzarellu i rikulu.
Za serviranje možete složiti sendviče jedan pokraj drugog kao na slici iznad.

Bruskete s rajčicom

Talijani su doista svojom kuhinjom dokazali da su često oni najjednostavniji sastojci sasvim dovoljni da bi nastali bogati okusi, pa se tako na vašem ljetom stolu svakako trebaju naći i jednostavne bruskete s rajčicom i maslacem od začinskog bilja.

Sastojci:

Baguette
2 velike rajčice 
Maslac sa začinskim biljem
Češnjak
sol
papar
maslinovo ulje
Svježi bosiljak

Priprema:

Rajčice narežite na sitne kockice, začine uz sol, papar, maslinovo ulje, svježi bosiljak i ostavite sa strane.

Baguette narežite na tanke kriške koje ćete poslije premazati maslacem sa začinskim biljem

Zatim ih zapecite dok ne dobiju zlatnu boju i poslužite uz smjesu od rajčice.

Uz bruskete možete servirati i humus.

Sirna plata

Odličan dodatak sendvičima s patlidžanima i brusketama svakako je plata sa sirom, povrćem i orašastim plodovima, a inspiraciju za slaganje iste možete pronaći na slici u nastavku.

Za kraj, ono što je najažnije jest da ne zaboravite kako je tu večer najvažnije dobro raspoloženje. Također, ne zaboravite poslužiti rashlađenu bocu omiljenog vina ili možda koji koktel. Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Voda s okusom – recepti za osvježavajuće napitke za tople dane

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti