Kako kućni ured smjestiti u 2 m2 prostora?

by Anđela Sabranović

Pandemija je uzrokovala doslovnu malu eksploziju “remote” poslova te su se mnogi našli u situaciji da preko noći žele ili moraju raditi od doma. Raditi doma sa sobom nosi mnoštvo prednosti, ali i izazova.

Jedan od njih je svakako i nedostatak motivacije, ali često i fokusa. Kada radite doma jako često vas može privući da radite sve osim što stvarno “radite”. Ipak, činjenica je kako se posao mora obaviti i na vama je otkriti što vas motivira i kako se možete sami organizirati. Za početak, jako je važno da imate svoj kućni ured koji će označavati mjesto potpuno posvećeno radu jer ćete samo tako moći pronaći granicu između radnog i slobodnog vremena. Ipak, većina ljudi tvrdi da nema dovoljno mjesta u stanu za takvo nešto.

Što kada bismo vam dokazali kako je za ured iz snova dovoljan doslovno 2 m2?

Prostor ispod prozora

Ovaj dio doma je kod mnogih potpuno neiskorišten. Zamislite koliko bi divno bilo raditi uz pogled na dvorište? Uz to odlično je i što ne biste gledali prostor u vašem domu jer smo tada svi skloni pronaći nešto što je “hitno” potrebno pospremiti.

Slobodni kut

Uvjereni smo kako i vi imate jedan kutak doma koji ne koristite. To je dio koji pametnim odabirom stola možete jako dobro iskoristiti.

Police iznad stola

Police iznad radnog stola će izgledati odlično, a uz to će vam dati i mnoštvo dodatnog prostora za skladištenje knjiga, rokovnika i slično.

Prostor ispod stepenica

Ovo je dio doma koji gotovo nitko ne koristi, a predstavlja doista dragocjenu površinu. Ovo je definitivno jedno idealno mjesto za kućni ured iz snova, a zauzima najviše upravo 2 m2.

Ured u ormaru

Ova ideja je i nama zvučala jako neobično, ali kada smo vidjeli fotografiju u nastavku shvatili smo da je i te kako moguće napraviti lijep ured od ormara. Ovo je ideja koja definitivno dokazuje da je doista uvijek moguće pronaći rješenje, ako ga doista želite pronaći.

Nadamo se da smo vas ovim idejama inspirirali na osmišljavanje vlastitog kućnog ureda koji jednostavno može postati vaš omiljeni dio doma.

Moglo bi vas zanimati:Stres u vrijeme blagdana – kako ga umanjiti?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: El Mueble, The Spruce, Pinterest

Možda će vam se svidjeti