Eco friendly vjenčanje? Zašto ne! A evo i kako

by Anđela Sabranović

Bliži se najposebniji dan u vašem životu i doista biste voljeli da i tijekom tog dana ostanete pri svojim eco friendly principima, ali smatrate kako je to nemoguće? Onda ste na pravom mjestu jer smo za vas istražili kako bi to trebalo izgledati jedno savršeno eco friendly vjenčanje!

Naime, jedina pozitivna stvar vezana za cijelu situaciju s pandemijom je to što nas je sve zajedno nekako usmjerila prirodi, ali i povratku samima sebi. Tako su se potpuno promijenili trendovi. Primjerice, domovima opet vladaju zemljani tonovi i prirodni materijali, djeca se opet igraju drvenim igračkama, a sve to se značajno odrazilo i na vjenčanja. Mnogi žele vjenčanje na otvorenom i nastoje da na taj dan ne štete prirodi. U nastavku smo izdvojili nekoliko savjeta uz koje ćete jednostavno organizirati vjenčanje koje će doista biti eco friendly.

Ekološke pozivnice od recikliranog papira

Što uradite s nečijom pozivnicom kada je dobijete? Velika većina ljudi je pogleda, malo joj se divi i baci je u smeće. Jedini i logičan potez je doista odabrati pozivnicu od recikliranog papira ili je možda čak i poslati virtualno.

Bez balona i jednokratne plastike

Baloni izgledaju lijepo, a jednokratni plastični pribor je praktičan. Ipak, štetnost koju imaju za našu planetu su daleko veći od benefita koje donose. Kao alternativu možete koristiti metalne ili drvene slamke i pribor. Također, umjesto umjetnog cvijeća možete koristiti sušeno, a umjesto onog iz cvjećarnice poljsko. Zvuči neobično, ali brojni primjeri pokazuju da to doista može izgledati sjajno.

Baza svih jela neka budu namirnice lokalnih proizvođača

Svi smo navikli na klasične jelovnike koji nas očekivano dočekaju na svim svadbama. Vi možete odabrati namirnice lokalnih proizvođača i tako učiniti nešto pozitivno za njih, ali i za svoje goste jer će znati da ste se posebno potrudili, a sigurno će uživati u ukusnim, zdravim i neobičnim jelima.

Eco friendly pokloni za goste

Eco friendly poklon je ono što će vaši gosti pamtiti, a za vas je prilika da doista učinite nešto dobro za Zemlju. Možete primjerice pokloniti sadnicu za stablo. Zamislite koliko je to zapravo novih stabala. Osim toga, tako ćete sigurno nekom dati ideju da učini isto i vaše djelo će se množiti.

Iskoristite sve što posjedujete za dekoraciju

Kako biste kupovali što manje novih stvari, iskoristite sve što već imate. Tako primjerice tegle mogu biti odlični svijećnjaci ili vaze. Pustite mašti na volju i rezultat sigurno neće izostati.

Ove slike doista dokazuju da uvijek vrijedi ono pravilo da je manje više. Nadamo se da će vas potaknuti da i sami razmislite o malo drugačijem vjenčanju. Zapamtite da ćete tako vlastitim primjerom sigurno potaknuti i druge da razmisle o načinima na koje i sami mogu značajno kroz male promjene pomoći našoj lijepoj planeti.

Moglo bi vas zanimati i: Eco-friendly kuće za odmor

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!