Hrvatski podcasti koji su nam podrška u svakodnevnim izazovima

by Anđela Sabranović

Rujan je za mnoge više od samo još jednog mjeseca u godini. Nekako nas još od školskih dana podsjeća na nove početke koji bude one, tijekom ljeta uspavane leptiriće u trbuhu.
Iako je svijet odraslih često ispunjen s mnoštvom obveza i briga smatramo kako je ključno nikad ne dozvoliti da izgubimo te leptiriće koji podsjećaju na neke bezbrižne dana. Kada u sebi izgubimo tu radost življenja zar zapravo ne izgubimo sve?! Potaknuti takvim razmišljanjem zapitali smo se što to danas u odraslim danima u nama budi radost i čini da se osjećamo živo… Prvo što nam pada na pamet su inspirativni ljudi. Iako se nemamo uvijek priliku okružiti inspirativnim ljudima, imamo priliku slušati podcaste. U nastavku smo opisali koji su to hrvatski podcasti iz kojih uvijek naučimo nešto novo ili barem dobijemo dozu entuzijazma i inspiracije. 

Hrvatski podcasti u kojima uživamo

Lood

Vjerujemo kako ste svi čuli za podcast Lood iza kojeg stoji Vinko Mihaljević. Naime, u opisu podcasta na YouTube-u smo našli smo jednu rečenicu koja možda i sve govori, a ona glasi ovako: “Razvoj pojedinca i društva kroz kategorije tema kao što su karijera, zdravlje i odnosi”. Lood podcast je mjesto na kojem smo do sada čuli toliko zanimljivih priča pojedinaca koji će vas sasvim sigurno educirati, inspirirati i dokazati vam što je sve u životu moguće.

Neka nova priča

Ovo je podcast iza kojeg stoji Lucia Adžić i zapravo je priča o osobnom rastu i razvoju kroz život jedne mame, supruge i kako sama navodi “slučajne” poduzetnice. Moramo priznati kako ovaj podcast pratimo već duže vrijeme i doista smo često zadivljeni lakoćom kojom Lucia prenosi svoja iskustva i s njima ženama zapravo nudi jednu novu perspektivu i pogled na život. Ovaj podcast je izuzetno popularan među ženama u Hrvatskoj, a kada poslušate neku od epizoda bit će vam jasno i zašto.

Tea TIME

Ako ste trenutno u svijetu poduzetništva ili tek želite zakoračiti u isti, ovo je zasigurno podcast za vas. Naime iza njega stoji Tea Zavacki i ono što vam možemo obećati jeste to da ćete iz ovog podcasta saznati jako puno o poduzetništvu, ali i općenito o produktivnosti, motivaciji, organizaciji. Tea Zavacki je inače jedna izuzetno uspješna mlada dama koja mnogima svojim entuzijazmom pomaže kreirati drugačiju svakodnevicu.

SUPERMAME – Iskreno o majčinstvu

Supermame su poznate gotovo svakoj mami u Hrvatskoj jer otvoreno govore o svemu što dolazi u paketu s majčinstvom.
Epizoda koju smo odabrali za vas je ona u kojoj govore o roditeljstvu u digitalno doba te o utjecaju tehnologije na djecu.

Epizodu možete pogledati ovdje.

Moglo bi vas zanimati i: Ovo su naši prijedlozi inspirativnih aktivnosti u rujnu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!