Pismo urednice: Zašto ovaj rujan ne bi bio moj i tvoj novi početak?

by Anđela Sabranović

Dragi čitatelji,

za vas imam jedno pitanje… Kako žive ljudi za koje potajno mislite kako imaju savršene živote? Kakve su njihove navike? Kako izgleda njihova svakodnevica?

Sada se vjerujem pitate kako znam da imate ljude koje potajno idealizirate. Pa iskreno imam ih i ja i nekako vjerujem kako u današnje vrijeme društvenih mreža velika većina nas nekoga idealizira. Za početak ću podsjetiti i vas i sebe da savršenstvo ne postoji te da ništa nije onako kako izgleda. Umjesto da prihvatimo ulogu žrtve koja nema moć mijenjati sve ono što želi, zašto u ovaj rujan ne bismo zakoračili preuzimanjem odgovornosti za vlastiti život?!

Male navike su često ono što nas razlikuje od pojedinaca koje idealiziramo. Zato možemo krenuti od malih promjena jer su velike jednostavno precijenjene i teško ostvarive. Prije nego što odlučite što želite promijeniti, zamislite osobu kakva oduvijek želite biti. Možda je to osoba koja se budi ranije, radi neku tjelovježbu, čita, putuje… Zatim razmislite kako se malim koracima možete približiti procesu postajanja tom osobom.

Naziv našeg ovomjesečnog specijala je upravo “Rujan kao prilika za novi početak”.

U sklopu specijala pripremili smo mnoštvo tema koje će vas poticati da zakoračite u neku malo drugačiju realnost.

U jesen ulazimo optimistično s jasnom željom za rastom na svim poljima. Kroz teme ćemo nastojati poticati čitatelje na kreiranje rutina koje će ih voditi ka fizičkom i mentalnom zdravlju. Osim toga želimo čitateljima pomoći da smanje utjecaj distrakcija te da svjesno i fokusirano pristupe povratku na posao.
Pisat ćemo i o tome koliki utjecaj na produktivnost ima kvalitetan odmor, kako se fokusirati poslije ljeta, kako urediti kućni ured, postaviti granice na poslu. Nećemo zanemariti ni zdravlje pa će fokus biti na sistematskim pregledima, pregledima madeža, jesenskom opadanju kose i slično. Njega kože, kose i noktiju nam je poslije ljeta posebno važna pa vam i tu pripremamo jako puno zanimljivog i korisnog sadržaja.

Ono što vam mogu obećati jeste da ćemo vam biti zabavan suputnik i u jesenskim danima.

Želim nam svima najbolji rujan do sada. Neka nam bude doista iskorištena prilika za novi početak!

Šaljem vam veliki pozdrav! Do sljedećeg mjeseca,

Anđela Sabranović

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!