Ovo su naši prijedlozi inspirativnih aktivnosti u rujnu

by Dalia Žmegač-Kunić

Ljetovanje je uvijek udar na budžet, koliko god štedjeli i nekako ulaskom u rujan (koji također često donosi potrebu za novim troškovima) čini se da se osjećamo loše zbog financija, a to uopće ne bi trebalo biti tako. No, bez obzira jeste li zadovoljni svojim financijskim stanjem u rujnu, mi smo razmislili koje su to inspirativne aktivnosti na koje ne treba potrošiti brdo novaca kako biste se osjećali ispunjeno i dobro.

Prijedlog aktivnosti koje će vam uljepšati rujan

Povežite se sa svojim mislima

Vjerujete li u to da svoje misli ne možete kontrolirati i često vam se čini da toliko brzo vrludaju da vas od toga boli glava? Mi imamo ideju kako tome možete stati na kraj. Odaberite rokovnik koji će vam poslužiti kao dnevnik i svako jutro uz kavu umjesto skrolanja društvenim mrežama zapisujte svoje misli, citate, ideje, želje, ciljeve, izazove… Povežite se sami sa sobom i svojim mislima i učinite svoje jutro još više bistrijim i veselijim.

Organizirajte večer društvenih igara

Ako se često s nostalgijom prisjećate dana kada tehnologija nije u tolikoj mjeri zauzimala mjesto u našim svakodnevicama, udahnite život starim načinima zabave poput igranja društvenih igara. Dobri stari „Čovječe, ne ljuti se“, „Monopoly“ ili „Uno“ karte idealni su trikovi kako izazvati salve smijeha i dobre zabave uz omiljeno društvo.

Prilagodite svoju garderobu

Dani više nisu tako vrući i temperature nisu tako visoke. Vjerujemo kako vam više ne treba toliko otvorene odjeće i kako se vaše misli prirodno okreću jesenskim modnim zvijezdama poput prsluka, toplih vesti i udobnih trenirki. Izbacite svu odjeću koja vam više ne odgovara ili je iznošena te ju pravilno zbrinite ili darujte kome je potrebnija. O jesenskom čišćenju doma smo pisali ovdje. Napravite mjesta za sve ono što ćete koristiti tijekom nadolazećih hladnijih dana i spremno namignite jeseni. 

Pročitajte knjige koje već dugo stoje na vašoj wish listi

Naišli ste na recenzije brojnih dobrih knjiga koje već dugo želite pročitati, a nikada nemate vremena? Rujanske večeri idealne su za novu posudbu u knjižnici i maraton književnih poslastica uz dekicu i omiljeni topli napitak.

Pronađite hobi

Jesen je idealno vrijeme za razmišljanje o nekom novom hobiju. Možda oduvijek volite slikati ili fotografirati, ali nikad nemate dovoljno vremena… Možda je upravo ova jesen idealna za promjene.

Moglo bi vas zanimati i: Priprema, pozor, ponedjeljak: kako prestati hejtati ovaj radni dan

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!