cidrani-slowliving

Dnevna doza zdravlja stiže u obliku fermentiranih mikronapitaka

by Anđela Sabranović

Za kombuchu ste možda već čuli, iako možda niste sigurni o čem se radi. To je fermentirani, osvježavajući napitak, koji se dobiva fermentacijom čaja, uz dodatak nekog sladila te simbiotske kulture bakterija octene kiseline i kvasca. Kombucha je, inače, čajna gljiva. I iako zvuči prilično čudno ako to čujete prvi put i niste kušali, ali znajte da želite konzumirati taj napitak, vjerujte nam.

Zašto, pitate se? Kombucha čaj od davnina se koristio protiv brojnih bolesti – od nekih potpuno banalnih, pa do onih kompliciranijih. Kombucha je prirodni probiotik koji uravnotežuje crijevnu floru tako što zadržava korisne, a odbacuje štetne tvari.

Ovi čudesni napitci sada mogu redovito stizati na vašu adresu, ako to želite. Naime, ambiciozni wellbeing food tech start up Cidrani, poznat po brojnim inovacijama, prvi na našem tržištu uvodi pretplatu na – fermentirane mikronapitke. 

Dokazano studijom

Pretplata na mobilne aplikacije i novine već dugo je uobičajen način konzumacije raznih medijskih sadržaja. Međutim, u Hrvatskoj je tržišni segment pretplate na ostale proizvode i usluge još uvijek poprilično siromašan.

Progresivni hrvatski start up Cidrani, poznat po brojnim inovacijama, upravo na tržište izlazi s još jednim pionirskim pothvatom: pretplatom na svoje fermentirane kombucha mikronapitke.

„Nedavna studija sa Sveučiliša Stanford pokazala je da svakodnevna konzumacija 2-3 fermentirana napitka s niskim udjelom šećera na dan značajno smanjuje upalne procese u tijelu te utječe na sveukupno metaboličko zdravlje. Dakle, ako želite ojačati svoju crijevnu mikrobiotu, počnite konzumirati fermentirano“, tvrti dr.sc. Sebastijan Orlić, Chief Science Officer u Cidraniju.

Jedinstveno pakiranje Cidrani

Pojam kombuche već neko vrijeme nije nepoznanica na našem tržištu. Pojavili su se brojni napitci koji nose taj pojam u svom nazivu, a mahom je riječ o osvježavajućim gaziranim pićima u bočicama, nalik sokovima.

Jedini na svijetu Cidrani je spakirao kombuchu u minimalističku, praktičnu vrećicu, koju možete staviti u svaki džep ili torbu, te ne treba hladni lanac čuvanja. Ovo jedinstveno pakiranje smanjuje carbon footprint za čak 90% u odnosu na slična pića. Osim toga, Cidrani Kombucha sadrži 4 do 5 puta manje šećera od ostalih proizvođača tog napitka.

Sadržaj pakiranja čini fermentirana, živa, nepasterizirana esencija organskog čaja, koja jednostavnim presavijanjem ambalaže i istiskivanjem u čašu vode stvara svjež, blagotvoran, negaziran napitak.

„Svi koji su ikad pokušali sami fermentirati kod kuće, znaju koliko je to mukotrpan, dugotrajan posao koji zahtijeva puno prostora i vremena, a šire se i neugodni mirisi. Sve to možete izbjeći samo jednom malenom vrećicom Cidrani mikronapitka, koji je idealan za ritualno uzimanje kao prvog napitka u danu“, kaže Nika Pintar, suosnivačica brenda Cidrani, koja je i sama svoje brojne izazove sa zdravljem riješila upravo fermentiranim napitcima.

Mjesečna pretplata

Upravo zbog toga, kako njihovi korisnici niti jedan dan ne bi ostali bez svog paketića zdravlja, Cidrani je uveo posebnu pogodnost – mjesečnu pretplatu na fermentirane mikronapitke.

To znači da će svaki mjesec na vrata svojih pretplatnika slati mjesečnu dozu odabranih mikronapitaka, a sve pretplatnike očekuje posebna pogodnost – popust od 15% na iznos cijele narudžbe i besplatna dostava. Prve pretplatnike očekuje i vrijedan dar: organski biljni suplementi za dobar san i uspješan dan Niksen Nootropics Nighty Night i Flow’n’Glow.

Pretplata na Cidrani se, baš kao i u slučaju dobrih praksi nekih drugih pretplata, može otkazati u bilo kojem trenutku.

Moglo bi vas zanimati i: Upoznajte hrvatski brend čiji su proizvodi ključni za jak imunitet

Tekst: Cidrani, Slowliving.hr

Foto: Cidrani

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!