Detoks organizma grožđem koji Francuskinje obožavaju

by Anđela Sabranović

Vjerujemo kako se svi možemo složiti da je tijekom ljeta gotovo pa nemoguće konstantno paziti na zdravu prehranu i tjelovježbu jer naše tijelo poslije cjelogodišnje discipline jednostavno žudi za opuštanjem na svim razinama.

Tako nam tijekom ljeta posebno gode osvježavajući kokteli za koje znamo da su prepuni kalorija, a ne možemo odoljeti ni ukusnim zalogajima na večernjim druženjima. Uostalom, ne bismo ni trebali jer ljepota života i jeste u balansu, zar ne?

Ipak, budući da je rujan doista novi siječanj, nekako se sada već polako vraćamo svojim rutinama i zdravim navikama.
Idealan uvod je svakako detoks organizma. Ako vam je priprema različitih sokova i čajeva komplicirana možete jednostavno nekoliko dana jesi samo grožđe. Da, dobro ste pročitali. Detoks grožđem je već odavno poznat u Francuskoj, a svi znamo da Francuskinje doista znaju najbolje tajne ljepote.
Svi detalji vas očekuju u nastavku.

Zašto detoks grožđem i koje odabrati?

Crno grožđe je poznato po svom protuupalnom i antioksidativnom djelovanju i zbog toga je između ostalog idealno za čišćenje organizma od štetnih toksina.
Budući da je trenutno sezona grožđa, dosta je jednostavno pronaći domaće crno grožđe i to je sve što će vam biti potrebno za potpuno čišćenje organizma.

Koliko grožđa jesti dnevno?

U 100 g grožđa imamo 120 kalorija, što znači da u kilogramu imamo 1200 kalorija.
Idealna količina unosa grožđa u danu detoksa bi bila kilogram i pol. Tu količinu možete rasporediti na 6 manjih obroka. Uz to je važno i dalje unositi vodu.
Nutricionisti napominju kako ovaj detoks može biti jako koristan, ali isključivo za zdrave ljude.
Važno je da jedete i sjemenke iz grožđa jer su jako dobre za naš organizam. U njima se nalaze i male količine dragocjenog ulja.
Crno grožđe sadrži resveratrol (prirodni antioksidans) koji je odličan i za zdravlje srca i krvnih žila.

Koliko traje detoks?

Detoks grožđem traje između jednog i tri dana. Trajanje prilagodite svojim željama i naravno potrebama organizma. Ono što je važno jeste da dan prije detoksa također unosite malo laganiju hranu kako se organizam ne bi šokirao. Također, idealno bi bilo da detoks provodite tijekom vikenda jer je tijekom tjedna kada imate više obveza dosta izazovnije.

Benefiti detoksa crnim grožđem:

– crno grožđe je bogato vitaminima i mineralima
– potiče probavu
– vraća tijelu energiju
– utječe pozitivno na kosu i kožu
– regulira krvni tlak
– djeluje antioksidativno
– smanjuje osjećaj nadutosti

Ne znamo za vas, ali nama ovaj detoks zvuči sjajno! Svakako ćemo ga isprobati i javiti dojmove…

Moglo bi vas zanimati i: Svježe cijeđeni sokovi mogu djelovati “poput transfuzije svježe krvi”

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Unsplash

Možda će vam se svidjeti