Self-care rutina za petak večer poslije koje ćete imati više energije za vikend

by Anđela Sabranović

Tijekom studentskih dana, petak je gotovo uvijek bio dan za zabavu i druženje. Onda je stigao posao i shvatili smo da petkom i nismo više toliko entuzijastični i prepuni energije kao nekad.

Stres i umor koji skupljamo tijekom tjedna iz dana u dan kao da nam petkom dođe na naplatu. Ono što je važno jeste priznati si da je tako i pronaći način da iskoristimo vikend.

Idealno bi bilo petak večer iskoristiti za odmor i self-care jer ćete tako subotu jutro dočekati odmorni i svježi za sve vikend avanture.
Ako ste do sada naviknuti izlaziti petkom, unatoč umoru, znamo da vam ova teorija zvuči neobično, ali kada je isprobate vjerujemo da ćete se zaljubiti u nju.

Kako bi vas inspirirali da ovaj petak pokušate ostati doma i uživati, u nastavku smo pripremili nekoliko prijedloga za self-care aktivnosti doma.

1. Kupka

Kupka vam možda zvuči kao klišej, ali zapitajte se kada ste posljednji put uživali u opuštajućoj i mirisnoj kupki… Vjerujemo da je to iskustvo potpuno nepravedno zanemareno jer doista može pružiti potpuni “restart” na kraju stresnog dana.
Odaberite bogatu pjenastu kupku koja će ostaviti vašu kožu nježnom i mekanom.

2. Pripremite slasnu večeru

Ako uživate u kuhanju pripremite si jelo u kojem uživate, ali koje ne zahtijeva puno vremena za pripremu. To mogu biti jednostavni brusketi ili tjestenina. Pustite mašti na volju i uživajte u procesu pripreme. Ako ipak ne uživate u kuhanju, počastite se dostavom.

3. Kreirajte atmosferu

Atmosfera je jako važan dio self-care večeri. Jednostavni detalji poput opuštajućih eteričnih ulja u difuzoru i svijeća mogu učiniti da se osjećate toliko posebnije u svom domu. Već taj čin kreiranja atmosfere, pozvat će vas na opuštanje.

4. Omiljena feel good serija

Gotovo svaka osoba na svijetu ima neku seriju koju bi mogla gledati uvijek i koja jednostavno uvijek može popraviti naše raspoloženje. Iako ćemo često čuti kako nije dobro jesti ispred TV-a, ovo je vaša večer i možete raditi što god čini da se osjećate bolje u svojoj koži, pa bilo to i jesti pizzu uz omiljenu seriju. Sve je dozvoljeno…

5. Beauty tretmani

Svaka žena zna kako tretman lica , kose, noktiju može učiniti čudo za naše raspoloženje. Da biste se osjećali bolje ne trebate uvijek otići u salon. Dovoljno će biti da si sami uredite nokte, stavite hidratantnu masku na lice i napravite frizuru. 

6. Dnevnik

Pisanje dnevnika uvijek povezujemo s nekim davno minulim vremenima, ali činjenica je da nam vlastite misli postaju jasnije kada ih prenesemo na papir. Zato napravite pregled prošlog tjedna i napišite si što je to što vas je usrećilo i kako bi vaš sljedeći tjedan mogao biti još bolji. Uz to možete svakako i zapisati na čemu ste sve zahvalni i vjerujemo da ćete poslije svega toga u vikend ući uz mnoštvo pozitivne energije.

Moglo bi vas zanimati i: Vrijeme je da self care doista bude vaš prioritet

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!