3 feel good serije koje možete gledati na Netflixu

by Anđela Sabranović

Ma što je u životu toliko dobro kao onaj osjećaj kada na kraju napornog dana utonete u kauč uz omiljene grickalice s blagim uzbuđenjem jer znate da vas čeka nova epizoda omiljene serije? Malo tog. Iako uvijek zagovaramo aktivni odmor, ponekad je sve što nam treba opustiti se u udobnosti vlastitog doma i uživati u seriji poslije koje ćemo se osjećati jednostavno dobro.

E pa za takve večeri su najbolji izbor feel good serije čiju ćete radnju jednostavno pratiti, te čiji će vam likovi postati odlično društvo večeri kada niste baš raspoloženi za izlaske i druženja. Popularno ih je nazvati – feel good serije. 

U nastavku smo izdvojili 3 takve feel good serije koje će vam uljepšati svakodnevicu.

Grace & Frankie

Ima nešto posebno u pričama o neobičnim ženskim prijateljstvima, a ono koje njeguju Grace i Frankie u istoimenoj Netflixovoj uspješnici svakako je sve samo ne obično. Naime, njih dvije žive u idiličnim brakovima i međusobno se toleriraju iako su posve različite samo zato što njihovi muževi zajedno drže odvjetničku tvrtku.
Situacija se u potpunosti preokrene kada saznaju da su njihovi muževi već godinama zaljubljeni jedan u drugog te kako su njihove bračne idile zapravo bile samo privid. Kritike za ovu seriju su na početku bile podijeljene, ali vremenom je osvojila većinu kritičara. U seriji glume fantastične Jane Fonda i Lily Tomlin tako da već znate da jednostavno ne može biti loša.

This is us

Ako do sada kojim slučajem niste gledali seriju “This is us” krajnje je vrijeme da to učinite. Ova topla priča o jednoj posebnoj obitelji, potaknut će vas često na razmišljanje i podsjetiti vas na prave životne vrijednosti jer se cijela priča vrti oko jedne obitelji i njihovih međusobnih odnosa. Serija dakle prati život dva brata, Kevina i Randalla, te njihove sestre Kate. Kevin i Kate dio su trostruke trudnoće, no zbog preranog poroda njihov biološki brat nije preživio. Zato se njihovi roditelji Jack i Rebecca odlučuju posvojiti treće dijete, malenog tamnoputog dječaka Randalla, koji je toga dana doveden u istu bolnicu, nakon što su ga našli napuštenog u vatrogasnoj stanici. Nećemo vam otkrivati više detalja jer je ovo definitivno seriju koju jednom trebate pogledati ako volite obiteljske priče s kojima se možete poistovjetiti.

Workin’ moms

Junakinje serije Kate, Anne, Frankie i Jenny slučajno su se upoznale na tečaju za mame i bebe “Mama i ja”, a otad se njihovi životi neizostavno prepleću.
Prilikom stvaranja serije vodila se idejom o potpuno ženskom timu, te je zaposlila isključivo scenaristice, kamermanke i redateljice, a pobrinula se i za to da svake sezone barem jednu epizodu potpisuje gostujuća redateljica koja tek započinje svoju karijeru.
Iako su sve navedene teme ozbiljne, riječ je o komediji. Odlično je i to što epizode traju svega 22 minute jer su tijekom snimanja mislili i na zauzeti raspored mama.

Vjerujemo kako ćete vi po opisu znati koja je od predloženih serija za vas. Ono što znamo jeste da koju god odabrali, nećete pogriješiti, jer uz feel good serije dobar je osjećaj zagarantiran. Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Pogledali smo Netflixovu seriju “Anatomija jednog skandala” o kojoj svi pričaju

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Netflix

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!