Pogledali smo Netflixovu seriju “Anatomija jednog skandala” o kojoj svi pričaju

by Anđela Sabranović

Kod neke serije vas privuče radnja, kod neke naziv, a kod neke pak glumci. Kada smo vidjeli da u novoj Netflixovoj seriji “Anatomija jednog skandala” glumi Sienna Miller znali smo da ovo nećemo preskočiti.

U ovoj seriji ona glumi Sophie, suprugu utjecajnog političara Jamesa koji je ujedno i njezina mladenačka ljubav. Njihov idiličan obiteljski život iz temelja uzdrma Jamesova afera s bivšom kolegicom koja ga tuži za silovanje.
Ova serija je adaptacija istoimene knjige autorice Sarah Vaughan. U cijelu priču je umiješana i Kate, tužiteljica koja je Jamesu i Sophie bila kolegica na fakultetu, ali je preko noći jednostavno nestala i promijenila identitet. Ne smijemo vam otkriti previše detalja, ali samo ćemo napomenuti da biste se mogli iznenaditi. U nastavku pogledajte naše dojmove.

Drži vašu pažnju

Iako je serija na trenutke nedovoljno uvjerljiva, svejedno nekako drži pažnju gledatelja. Između ostalog, potiče vas da se zapitate koliko je zapravo tanka granica između podrazumijevanja pristanka na seksualni odnos i stvarnog pristanka.

Upravo to pitanje se nekako najviše proteže kroz cijelu seriju. Također, potiče nas i da se zapitamo je li moguće da ponekad nismo u mogućnosti vidjeti realnim očima čak ni osobu s kojom živimo. Tako Sophie na početku vjeruje u suprugovu nevinost  i daje mu podršku unatoč bračnoj nevjeri, ali iz epizode u epizodu njezina sumnjičavost raste. Zanimljivo je promatrati sve te procese koji se događaju u glavi jedne žene. Sopihe od ludo zaljubljene osobe dolazi do one koja se pita je li cijeli njezin život s partnerom laž.

Uz sve to, tu je i pritisak da se održi pribranost i slika savršene obitelji u javnosti pa je zanimljivo i vidjeti kako to izgleda iz druge perspektive. U priču je umiješan i Jamesov odnos s premijerom države koji ga podržava zbog tajne iz studentskih dana. Sve u svemu radi se o intrigantnoj priči koja je kroz knjigu vjerujemo ipak malo uvjerljivije ispričana. To je sljedeće na našem popisu! 

Je li serija vrijedna gledanja?

Izbor hoćete li je pogledati ostavljamo, naravno, vama jer ipak treba nekoliko sati uložiti u seriju koja nije neka vrhunska izvedba. No, ako vam treba nešto uz što ćete “odmoriti mozak” i opustiti se, zabaviti uz nekoliko preokreta, svakako možete pogledati seriju Anatomija jednog skandala. Ako ništa drugo, vjerujemo da ćete poput nas uživati u izvedbi Sienne Miller koje smo se već i poželjeli na malim ekranima.

Moglo bi vas zanimati i: Dokumentarci s Netflixa koji će vas zaintrigirati – izdvojili smo 3

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Netflix

Možda će vam se svidjeti