Lazanje od žganaca ili ipak one klasične? Donosimo recepte Maje Jalšovec

by Anđela Sabranović

Od tolikog spominjanja riječi lazanje ovih dana počeli smo sve više razmišljati i o jednom od omiljenih talijanskih jela.
Pretražujući bespuća interneta naišli i na recepte koji su nas doslovno oborili s nogu. Naime, na profilu Maje Jalšovec uvijek gledamo recepte od kojih smo automatski gladni. Upravo to se ponovilo i kada smo vidjeli njezine lazanje od žganaca. Ovaj neobičan recept izgleda dosta jednostavno za pripremu te se radujemo isprobati ga. Ako ipak ne volite eksperimentirati i preferirate klasične lazanje na istom profilu ćete pronaći recept za lazanje s domaćim korama od kojeg rastu zazubice.

Lazanje od žganaca

Žganci:

Žgance kuhajte standardno u omjeru 3:1 (3 šalice vode na 1 šalicu palente). Na kraju dodajte malo maslaca i ribanog parmezana.
Izlijte ih u široku tepsiju, ravnomjerno rasporedite i ostavite da se ohlade.
Poslije toga ih režite u obliku kupovnih listova za lazanje.

Smjesa sa špinatom:

Najprije jako kratko na maslacu sotirajte češnjak, dodajte špinat, a zatim i mascarpone.

Šalša:

Idealno bi bilo da koristite svoju domaću šalšu.

Slaganje:

Sada sve slažite kao što biste to napravili s klasičnim receptom za lazanje. Na posljednji sloj stavite žgance i naribajte parmezan. Zapecite na 230 stupnjeva 25 minuta.
Cijeli postupak imate opisan u videu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Maja Jalšovec (@maja_jalsovec)

Klasične lazanje s domaćim korama

Tijesto za lazanje

Sastojci:

– 350 grama brašna
– 3 jaja i jedan žumanjak

Priprema:

Tijesto mijesite 10-ak minuta i zatim ga stavite u hladnjak na 1 ili 2 sata

Becamel umak:

Pomiješajte u jednakim omjerima maslac i brašno te dodajte mlijeko, malo soli, muškatnog oraščića te parmezan.

Bolonjez umak:

Napravite klasični bolonjez umak, a količinu prilagodite tepsiji u koju ćete slagati lazanje

Slaganje:

Za prvi sloj stavite malo bešamela i malo bolonjeza, te slažite dalje kao inače.
Posljednji sloj neka vam bude bešamel preko kojeg ide i parmezan.

Cijeli postupak imate opisan u videu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Maja Jalšovec (@maja_jalsovec)

Moglo bi vas zanimati i: Kada se spoje borovnice, maslac od indijskih oraščića i prhko tijesto nastane savršen tart. Stiže recept!

Foto: Pexels

Recept: @maja_jalsovec

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!