Kremoznost ovom tartu s borovnicama dodatno daje Annapurna maslac od indijskih oraščića za koji se baš jako morao kontrolirati da ga ne pojede na žlicu – kaže Juraj koji stoji iza IG profila zlicasecera I radi čijih slastica nam rastu zazubice.
Juraj kaže postupak možda djeluje dugotrajan zbog vremena hlađenja i zamrzavanja, ali vjerujte da se isplati. Također umjesto da radite male tartove, možete napraviti i jedan klasični veliki, no morat ćete prilagoditi količinu sastojaka.
Recept za tart s borovnicama
SASTOJCI
Tart:
200 g pšeničnog brašna (kombinacija glatkog i oštrog, pola-pola)
Od sastojaka za tart umijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku da se stisne barem pola sata do sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte i utisnite u male kalupe promjera 8 cm i pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Kad su pečeni, ostavite ih da se dobro ohlade.
U loncu raskuhajte borovnice sa šećerom dok ne dobijete gušću tekućinu / sirup i pustite da se ohladi.
Mikserom izradite kokosovo mlijeko i maslac od indijskih oraščića pa im dodajte 2/3 sirupa od borovnice, a ostatak ostavite za preljev. Smjesu izlijte u okrugle silikonske kalupe i stavite u zamrzivač preko noći.
Smrznutu smjesu na kraju prelijte ostatkom sirupa od borovnice pa umetnite u košarice. Dalje tartove možete normalno držati u hladnjaku, nije potrebno zamrzavati.
*Od ove količine sastojaka dobit ćete 6 malih tartova promjera 8 cm.