Vi pitate, psiholog odgovara: Pokrećemo rubriku u sklopu koje psihologinja Anđela Jelić odgovara na vaša pitanja

„Mentalno snažne zajednice“ tema je ovogodišnjeg Europskog tjedna mentalnog zdravlja povodom kojeg pokrećemo novu rubriku

by Anđela Sabranović

„Mentalno snažne zajednice“ tema je ovogodišnjeg Europskog tjedna mentalnog zdravlja koji se obilježava od 22. do 28. svibnja. Povodom toga na portalu pokrećemo novu rubriku u sklopu koje psihologinja Anđela Jelić odgovara na vaša pitanja.

Nakon promjena koje je u naše živote unijela pandemija, vidimo da u našim zajednicama, na različitim poljima, važnost mentalnog zdravlja postaje neupitna. Osim pandemije, stalno smo okruženi vijestima koje potiču određenu dozu zabrinutosti, a tiču se trenutačne financijske situacije u svijetu, ratova koji se još uvijek vode, ali i klimatskih promjena koje nerijetko diljem naše planete ostavljaju teške tragove u obliku poplava, suša i ostalih prirodnih katastrofa.

Sve više smo svjesni koliko je važno ulagati i brinuti o mentalnom zdravlju, ne samo na individualnoj razini već i u našim obiteljima, zajednicama, školama, na radnim mjestima, kako bi mogli napredovati i razvijati vlastite potencijale. Iako svijest o važnosti mentalnog zdravlja, jednako važnog i neodvojivog od onog tjelesnog zdravlja, raste, još uvijek je potrebno poticati dodatno razumijevanje, skidanje stigme s njega kao i stereotipa oko tema koje se tiču mentalnog, psihičkog zdravlja.

Potaknuti ovom inicijativom, odlučili smo na našem portalu pokrenuti rubriku u kojoj vam naša psihologinja dr.sc. Anđela Jelić odgovara na vaša pitanja kako bi svim našim čitateljima omogućili pristup točnim, provjerenim informacijama te ujedno konkretno radili na smanjenju stigme i promjeni stereotipa o mentalnom zdravlju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli slowliving.hr (@slowliving.hr)

U sklopu ove rubrike, svaki mjesec ćemo se baviti različitim temama vezanim za mentalno zdravlje kako bi se fokusirali na jedan problem i pričali o rješenjima vezanim za to.
Ovaj mjesec fokus tema je: Mršavljenje, slika o tijelu i komentari na račun izgleda.
Svoje pitanje ili problem možete napisati u kućicu s pitanjem na našem storyiju, a slučaju da ste propustili story, možete nam se javiti i na mail aj@slowliving.hr do 26.5.2023.

Moglo bi vas zanimati i: Psihologinja Anđela Jelić objasnila nam je kako razlikovati stres i anksioznost

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Instagram, privatna arhiva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!