U Hrvatskom Crvenom križu otvorena izložba  „PUT HUMANOSTI“

by Anđela Sabranović

U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu otvorena izložba posvećena hrvatskoj volonterki Crvenog križa Štefaniji Papailiopulos (1885. g.Lipik –  1958. g. Zagreb), dobitnici prestižne nagrade Međunarodnog odbora Crvenog križa „Florence Nightingale“.

Zamjenica Izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak, koja je osmislila i postavila izložbu „Put humanosti“ željela je istaknuti važnost ove iznimne žene koja je kao volonterka Crvenog križa u Lipiku i Budimpešti nesebično pomagala ranjenicima tijekom Prvog svjetskog rata. Kroz život i humanitarno djelovanje Štefanije, Gđa Pinjagić Telak je istaknula i važnost svih drugih neimenovanih volonterki i volontera, istinskih junakinja i junaka, koji su velikodušno i požrtvovno pomagali i nesebično brinuli o potrebitima u najtežim trenucima, kada je i njima i njihovim obiteljima bilo teško, a budućnost neizvjesna.

Sestra Ani kako su zvali Štefaniju Papailiopulos je sadašnjim i budućim generacijama u nasljeđe ostavila svoju životnu priču koja nas poučava što doista znači HUMANOST, najvažnije od sedam načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Hrvatski Crveni križ poziva sve zainteresirane građane da u razdoblju od 5. prosinca do 20. prosinca 2023. godine. u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa na adresi Ulica Crvenog križa 14, Zagreb posjete izložbu „Put humanosti – Štefanija Papailiopulos od volonterke Crvenog križa do nagrade Florence Nightingale“.

Moglo bi vas zanimati i: Pogledajte našu preporuku božićnih slikovnica

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!