TRX trake – vodič kroz trening

by Anđela Sabranović

TRX, da to su one zanimljive trake koje često sa strane promatrate u teretani, ali ne usudite se stvarno ih isprobati… Kada saznate koje sve prednosti ovaj tip vježbi ima za vaše tijelo, sigurno ćete razmisliti.

TRX predstavlja svojevrsnu revoluciju u svijetu tjelovježbe. Koristi se vlastita težina, a vježbanjem se povećava snaga, balans, koordinacija i fleksibilnost. Prve rezultate moguće je vidjeti već poslije 3 tjedna vježbanja.

TRX je poseban i po tome što je idealan za sve skupine ljudi, od početnika pa do onih s dugogodišnjim iskustvom u vježbanju. Jedna od značajnih prednosti ovog zanimljivog rekvizita je i ta što je TRX trening idealan za donji dio leđa.

Budući da se u teretanama još uvijek veliki broj ljudi ne usuđuje isprobati TRX te često gledaju druge kako s lakoćom obave zabavan trening, odlučili smo pronaći trening koji će sadržavati sve korake. Očekuje vas u nastavku.

Opis vježbi sa slike

Prva vježba su čučnjevi. Kod ove vježbe je najvažnije zadržati ispravan položaj leđa, što možda izgleda jednostavno, nu u stvarnosti često nije tako.

Druga vježba sa slike je podizanje i posebno je dobra za donji dio leđa. 

Treća vježba je idealna za žene jer se fokusira na stražnji dio noga te na zadnjicu.

Četvrta vježba je odlična za prsa, ali i općenito za stabilnost tijela. Jako ju je važno ispravno izvesti, a upute možete pogledati ovdje.

Svi znamo koliko je plank izazovna vježba, ali ona i značajno doprinosi našoj snazi, poboljšava krvni pritisak i stabilnost.

Šesta vježba je mnogima nepoznata te vas u nastavku očekuje videu u kojem ćete vidjeti pravilnu izvedbu.

Uz posljednju vježbu u nizu ćete se zabaviti, ali i značajno utjecati na vašu snagu. Kratki video s uputama pogledajte u nastavku.

Ono što je sigurno jeste to da ćete se uz TRX jako dobro zabaviti jer vas potpuno baca van zone komfora!

Moglo bi vas zanimati: Jeste li znali da pilates pokreće mišiće koje druge vježbe ne mogu? Donosimo 20-minutni video

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest, video: Youtube

Možda će vam se svidjeti