Tražite ideje za dječje torte? Potražite inspiraciju u našim prijedlozima koji su dokaz da je slastičarstvo doista umjetnost

by Inga Marić

Pronaći ideje za dječje torte nije uvijek jednostavan zadatak. Naša Inga ovih dana traži ideje za prvi rođendan svog sina te je odlučila i s vama podijeliti nekoliko prijedloga.

Kako sam se nekoliko puta okušala u pravljenju torti, mogu iz iskustva reći da je potrebna preciznost, kreativnost ali i osjećaj za mjeru, estetiku koju ja u tom trenutku nisam imala.

Svaki korak, od odabira sastojaka pa do dekoracije daje priliku da se izrazi individualnost. Kroz boje, teksture i oblike slastičari izražavaju svoju viziju.

Modeliranje i oblikovanje podsjeća me na vještine koje se koriste u slikarstvu, kiparstvu.
Sposobnost da se od par običnih sastojaka stvori ukusno i vizualno nevjerojatno lijepo remek djelo rezultira time da ovaj kreativan proces nazivam umjetnošću.

I dok odlučujem da ovo nije moje energetsko polje ili dolina moga zanimanja razmišljam kakvu tortu naručiti sinu za prvi rođendan. Kako sam prakticirala i kod prvog djeteta, tako i sada nastojim na torti izdvojiti nešto, neki znak ako mogu tako reći, to što je obilježilo prethodnu godinu djeteta, da bih jednoga dana mogla povezati tortu sa nekim našim „razlogom“.

Listajući Pinterest i Instagram otkrila sam toliko mnogo nevjerojatnih profila ljudi koji rade čudesne stvari rukama. I razmišljam kako slastičarstvo sasvim nepravedno prolazi ispod radara.

Zamislimo samo koliko ljubavi može biti utkano u poziv poput ovoga.

Ostavljam vam za inspiraciju nekoliko ideja koje vam mogu biti od velike koristi ako uskoro, kao ja, imate u vidu slavlje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli БЕНТО・ТОРТЫ・СПБ (@usl.cake)

Moglo bi vas zanimati i: Kako su povezani slow living i umjetnost?

Tekst: Inga Marić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!