Što je to mentalni trening? Upoznajte i vi jedinstvenu metodu treninga

by Vjera Pađen

Mentalni Trening je jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal.

Mentalni trening predstavlja psihologiju izvrsnosti koja svojim jednostavnim i znanstveno utemeljenim tehnikama djeluje na razvoj osobne izvrsnost neovisno o kontekstu. Cilj mentalnog treninga je iskoristiti potencijal pojedinca u potpunosti i pomoći mu da bude najbolji što može biti, ostavlja trag, svakodnevno napreduje i ruši barijere. Na putu prema vrhu svi griješe, svi se tu i tamo spotaknu, a članovi tima Mentalnog Treninga nisu nikakav izuzetak. Ono što ih čini različitim od većine je, kako oni navode, spremnost da svoje greške koriste kao svoju snagu u budućnosti, a posljedično i kao alat za pomoć drugima.

Mentalni trening koristan je u svim područjima života, ne samo u sportu ili vježbanju. Uostalom, sve se životne situacije mogu donekle usporediti sa onima u sportu. Svatko od nas igra neku životnu utakmicu u kojoj se bori za određeni cilj.

U našem projektu ZDRAVLJE ZA ŽIVOT sudjeluju i dvije psihologinje i mentalne trenerice. One će našim kandidatkinjama pomoći probiti barijere i pokazati im kako mogu postati najbolja verzija sebe. Nešto više o našim mentalnim trenericama saznajte u nastavku.

Tko su mentalne trenerice naših kandidatkinja?

Dajana Čopec, mag.psych.

Dajana je psihologinja i mentalna trenerica koja, kao dio tima Mentalnog Treninga, pruža podršku svima koji žele postati najbolja verzija sebe. Nakon završetka preddiplomskog studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, upisuje diplomski studij psihologije sporta i tjelovježbe na Sveučilištu Portsmouth u Engleskoj. Nakon godinu dana života i studiranja u inozemstvu, vraća se u Zagreb gdje je željela započeti profesionalnu karijeru, što nije bilo moguće bez završavanja diplomskog studija psihologije u Hrvatskoj, koji je, stoga, uspješno i završila. Trenutno u Mentalnom Treningu primarno radi individualno sa sportašima osnovnoškolskog uzrasta koje podučava načinima upravljanja emocijama, unaprjeđenja fokusa i održavanja motivacije, a uz to im pruža podršku u svim individualnim potrebama na putu do izvrsnosti.

Sandra Župarić, mag.psych.

Sandra Župarić je psihologinja i mentalna trenerica koja nastoji svakodnevno pružiti podršku brojnim sportašima i nesportašima na putu do izvrsnosti. Također, aktualna je studentica preddiplomskog studija za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao dio tima Mentalnog treninga poučava pojedince svih dobnih skupina i različitih profila o načinima upravljanja emocijama, unaprjeđenju fokusa i održavanju motivacije. Posebno ulaže u primjenu Mentalnog treninga na tehnologiji – biofeedback, neurofeedback, senaptec i drugo. Provodi grupne psihoedukativne programe i radionice za razne organizacije poput Fitnes Učilišta, Adidas Runnersa, eStudenta, HUM-CROMA-e i one u okvirima Mentalnog treninga. Dok sportašima pruža podršku u unaprjeđenju perceptivnih sposobnosti, kontroli intenziteta i konačnom postizanju optimalnog stanja, trenere upoznaje s osnovnim principima komunikologije i odnosa. Znanja na području osobnog rasta i razvoja, stres menadžmenta i promjenu životnog stila, zajedno s ostalim članovima tima, nastoji približiti pojedincima profila poput menadžera, odvjetnika, spisatelja, glumaca i glazbenika. Predstavlja dio tima koji radi s vrhunskim sportašima kao što su Anđela Mužinić, Vanja Vujić, Viktor Szabo, Lovro Majer i mnogi drugi.

Moglo bi vas zanimati: Moć glazbe: Ne samo da nam oplemenjuje život već nas i liječi

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Irena Šimić, Canva, Instagram

Možda će vam se svidjeti