Sreća. Njezina je tajna u skladu ovih 6 područja života.

by Anđela Sabranović
sreća

Pokušavate li i vi iz dana u dan uspješno žonglirati sa svim područjima života, a sreća ne dolazi?

Možda ste zbog posla zanemarili odnose s dragim ljudima ili zbog ubrzanog života ne brinete o svom zdravlju?
Kada osjećamo da jednostavno gubimo konce koje držimo u rukama te jednostavno nemamo potreban mir i balans u svom životu, to je očiti znak da je stiglo vrijeme za promjene i da vam treba sreća..

Za početak, trebamo zastati i definirati prioritete i pronaći stil života koji će uzimati u obzir naše fizičko i mentalno zdravlje jer bez toga, sve ostalo polako, ali sigurno gubi smisao.

Kako biste to mogli ostvariti, trebate najprije razumjeti svoj život i otkriti koja je vaša tajna sreće.

6 područja života koja trebamo uskladiti

Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje je temelj svega ostalog u vašem životu. Kao što ne možete graditi kuću bez temelja, tao ne možete ni graditi život bez rada na sebi.
Zamislite da se većinu svog vremena osjećate dobro u svojoj koži i da živite doista u skladu sa sobom samima? E pa takav život je moguć ostvariti uz mala svakodnevna ulaganja.
Sve što trebate jeste kreirati rutine koje vam doista služe, pa je tako preduvjet dana u kojem ćete se osjećati dobro pravilan početak koji će uključivati zdravi doručak, meditaciju, tjelovježbu i dnevnik zahvalnosti.
Ovo je samo prijedlog jer će vaše idealno jutro možda izgledati drugačije, ali najvažnije je da si date vremena za aktivnosti koje vas raduju jer ćete se poslije njih osjećati dobro i prenijeti pozitivnu energiju u ostatak vašeg dana, pa tjedna i na kraju života.

Fizičko zdravlje

U zdravom tijelu, zdrav duh… Ne možemo očekivati da budemo sretni ako se prema svom tijelu ne odnosimo s poštovanjem. Imamo samo jedno tijelo i jako je važno da se u svakodnevici ponašamo pažljivo prema njemu. Ono zaslužuje da ga hranimo onim namirnicama koje mu čine dugoročno dobro, ali i da se bavimo tjelovježbom jer naše tijelo nije kreirano da sjedi po cijele dane. Kada vi počnete služiti svom tijelu i ono će vama vratiti jednakom mjerom.

Odnosi s obitelji i prijateljima

Skladni odnosi s obitelji i prijateljima nas prirodno čine sretnijim i zadovoljnijim. Ako među svojim prijateljima i obitelji imate ljude koji vas crpe svojom energijom, ako ikako možete smanjite intenzitet druženja s njima jer je za vaše zdravlje važno da se osjećate dobro u odnosima.

Profesionalna ostvarenost

Za većinu ljudi posao je jako važna stavka za sreću, a kako i ne bi bila kada na poslu godišnje provedemo oko 1 800 sati.
Zato je važno prije svega raditi ono što volite, postaviti si ciljeve jer bez postavljenih ciljeva je doista teško imati motivaciju.

Duhovnost

Istraživanja pokazuju kako su osobe koje općenito vjeruju u postojanje neke “više” sile sretnije i zadovoljnije u životu.
Tako da bez obzira u što vjerujete, važno je u danu izdvojiti vrijeme za neki tip duhovnosti i povezivanja sa sobom, pa bilo to kroz molitvu ili meditaciju, sasvim je svejedno.

Materijalna sigurnost

Koliko smo samo puta čuli kako je novac loš, kako kvari ljude i slično… Vremenom tako razvijemo i loš odnos s novcem, a činjenica je kako je to ono bez čega ne možemo živjeti u suvremenom društvu.
Upravo je materijalna sigurnost jedan od značajnih područja kada je u pitanju naše opće zadovoljstvo životom koji živimo.

Moglo bi vas zanimati i: Želite biti zadovoljni i dobro se osjećati u svojoj koži? Pokušajte ovako…

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti