Pijanistica Matea Leko predstavlja posebno izdanje musical stories za Majčin dan

Uz Mateu Leko na koncertu će nastupiti i violinistica Maya Levy koja u Zagreb stiže iz Pariza, a nedavno je proglašena BBC-jevom „glazbenom zvijezdom u usponu“

by Anđela Sabranović

Kako je danas biti mama, što smo naučile od naših majki, odgajamo li djecu ili ona odgajaju nas? Pitanja su to o kojima će pijanistica Matea Leko razgovarati sa svojim gostima na posebnom izdanju Musical Stories koje su posvećene majkama i koje će se održati 12. svibnja, na Majčin dan, u 18h u zagrebačkom hotelu Amadria. Goste očekuje vrhunska izvedba jedne od najtalentiranijih hrvatskih pijanistica, ali i opuštena atmosfera uz wellbeing koncept kojeg Matea Leko povezuje s uživanjem u remek djelima iz svijeta glazbe.

Matea Leko već treći put u Zagrebu predstavlja koncept Musical Stories. Svaki put publiku očekuje nešto drugačije i pomalo iznenađujuće. 

Glazba i intermezzo razgovori? Koncert klasične glazbe na kojemu se može opušteno popiti piće? Da, to su Musical Stories! Goste očekuje glazba u kojoj se svatko može pronaći jer svi imamo majke ili smo i same majke. U pauzama između glazbe razgovaramo o djelima koja ću izvoditi, ali i o možda i najjačem osjećaju na svijetu, a to je majčinska ljubav. Ponekad su ti osjećaji toliko jaki da se i ne mogu izraziti riječima, nego svoj izričaj dobivaju u glazbenim remek djelima. Musical Stories na Majčin dan su posebna prilika za promišljanje i možda ponovno povezivanje s majkama i svime što majčinstvo donosi u naše živote. Pozivam vas da mi se pridružite sa svojim majkama ili djecom“, najavila je još jedan svoj nastup Matea Leko.

Posebna gošća Matee Leko u Zagreb stiže iz Pariza. Violinistica Maya Levy ekskluzivno će se predstaviti zagrebačkoj publici nastupom na Musical Stories by Matea Leko. Maya Levi je nagrađivana violinistica koja je proglašena BBC-jevom „glazbenom zvijezdom u usponu“, glazbenicom godine u Belgiji, a svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Među zapaženijim nastupima je i izvedba na oproštajnoj svečanosti njemačke kancelarke Angele Merkel.

Veliko mi je zadovoljstvo nastupiti pred zagrebačkom publikom. Zagreb je grad koji ima značajnu glazbenu povijest i profinjen ukus za glazbu. Intimniji nastupi pred odabranom publikom poseban su doživljaj i zato zahvaljujem Matei na pozivu i prilici da zajedno ispričamo glazbenu priču o jednom od najljepših osjećaja na svijetu – onom majke prema djetetu, ali i obratno“, izjavila je Maya Levy.

Uz dvije glazbenice goste očekuje i razgovor sa zagrebačkom psihijatricom Ljiljanom Škrinjarić. Posebne gošće su i glavna urednica magazina Zaposlena Ana Gruden te urednica emisija o klasičnoj glazbi na HRT, Jana Haluza. Poetski dio večeri rezerviran je za izvedbu glumca Janka Popovića Volarića.

 

Goste osim glazbenih priča i posebnog wellbeing koncepta očekuje i druženje uz piće po izboru i ukusni zalogaji. Prva dva nastupa su održana za vrijeme adventa i na Valentinovo kada se tražilo mjesto više u zagrebačkom hotelu Amadria.

Ulaznice za Musical Stories / Majčin dan u prodaji su putem sustava Entrio: https://www.entrio.hr/event/musical-stories-by-matea-leko-with-bbc-rising-star-maya-levy-18795

Više o hrvatskoj pijanistici Matei Leko potražite na službenoj web stranici, YouTube kanalu ili na Instagramu.

Moglo bi vas zanimati i: Maja Prović otkrila nam je sve o mindfulness taktikama, svojoj self-care rutini, ali i o svojim snovima: „Maštam da će svjesno razmišljanje i mindfulness postati redovan predmet u školama!“

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!