Ovaj stan od 60m2 oduševljava vintage namještajem i rješenjima za uštedu prostora

by Anđela Sabranović

Kada postanemo malo stariji, jesen iznenada kao da postane godišnje doba kojem se potajno radujemo. Počnete cijeniti svoje male dnevne rituale i rutine koje tijekom ljeta nekako spontano zanemarite. Dom postane vaša oaza koja vas čuva od stresa kojem ste često izloženi tijekom dana. Kako biste svjesno njegovali to svoje posebno vrijeme u domu, važno je i urediti ga tako da vas sve u njemu podržava i inspirira. Ako ste možda vi upravo sada u fazi kada želite napraviti male promjene u svom domu i ako ste u potrazi za inspiracijom vjerujemo kako će vam ovaj stan od svega 60 m 2 dati neke nove ideje.

Stan u koji smo se zaljubili

Časopis o uređenju prostora El Mueble je mjesto na kojem uvijek pronađemo mnoštvo ideja za svoj dom. Tako smo ovaj put sasvim slučajno naletjeli na stan koji smo morali podijeliti i s vama.

Španjolska dizajnerica interijera, Pia Capdevila je od mračnog i neuglednog stana napravila ovaj stan obasjan svjetlom i ispunjen zanimljivim rješenjima za uštedu prostora.

Kuhinja

Prije renoviranja kuhinja je bila zatvorena, ali sada je povezana s dnevnim boravkom i blagovaonicom i tako je postala prostorija koja je obasjana svjetlom.

Iako je kuhinja dosta mala, napravljena je tako da je jako funkcionalna. Aparati su skriveni pa je tako postignut pregledniji izgled i sve izgleda veće nego što to ustvari jeste. Perilica rublja je također skrivena u kuhinji.

Blagovaonica

Blagovaonica je mudro osmišljena kako bi se postigla ušteda prostora, ali kako bi tu svejedno moglo sjediti više ljudi. Tako je napravljena kombinacija veće klupe i stolica. Klupa ima i prostor za pohranjivanje.

Spavaća soba

Budući da u spavaćoj sobi nije bilo prostora i za noćne ormariće, komoda je preuzela i tu ulogu. Ogledalo čini da soba izgleda veće nego što jeste.

Kupaonica

Kupaonica je također mala, ali ono što je čini posebnom su vintage ormarić i ogledalo. U svega nekoliko kvadrata stalo je zapravo sve što i treba stati. 

Cijeli ovaj stan je zapravo dokaz kako se nekad najveća idejna rješenja za prostor kriju u najmanjim stanovima. Nadamo se kako ste na slikama pronašli inspiraciju ili ideju za svoj dom.

Moglo bi vas zanimati i: Jesenska varijanta ukusnih palačinki sa cimetom i jabukama

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: El Mueble

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!