Uz ove savjete obiteljski doručak vikendom će postati omiljeni ritual u vašem domu

by Anđela Sabranović

Budući da je misao vodilja našeg portala kvalitetniji i ispunjeniji život uvijek smo u potrazi za novim načinima podizanja kvalitete življenja. Tijekom tjedna nemamo vremena za obiteljski doručak i zato je važno vikendom okupiti cijelu obitelj i uživati u zajedničkom vremenu koje je toliko dragocjeno. Dokazano, ništa ne utječe na razinu naše sreće više od obiteljskih odnosa. Uz nekoliko jednostavnih savjete pripremite doručak u kojem će svi uživati. To je savršena prilika i za razgovor o tjednu koji je iza nas, o planovima za nadolazeći i općenito za stvaranje obiteljskih uspomena.

Obiteljski doručak može izgledati poput hotelskog

Svi se uvijek posebno radujemo hotelskom doručku. Uz nekoliko jednostavnih savjeta isti ćete učinak moći postići i u vlastitom domu. Sve kreće od svježeg peciva! Zato se subotom ujutro ranije probudite i kupite svježe pecivo uz koje će se odlično slagati i svježe cvijeće. Ne zaboravite i svježe voće za cijeđene sokove. Svi znamo kako je dobra organizacija barem pola posla pa smo odlučili organizirati čak doručak.

Slatki dio

Za slatki dio stola odaberite svježe kroasane s čokoladom ili džemom. Uz njih posložite i zdrave palačinke i voćnu platu. Priprema svega će vam oduzeti jako malo vremena, a postići ćete onaj efekt oduševljenja.

Slani dio

Na slani dio stola poslužite omlet, sireve, šunke i narezano povrće. U svakoj obitelji postoje oni koji više uživaju u slatkom i oni koji više uživaju u slanom. Na ovaj način će svi biti zadovoljni.

Napitci

Što se tiče napitaka kava je naravno nezaobilazna. Uz nju servirajte čaj i svježe cijeđeni sok.

Znamo da vam ovakav doručak možda izgleda zahtjevno ili nepotrebno, ali kada uključite sve članove obitelji sasvim smo sigurni da ćete zapravo uživati u pripremi i osim toga imat ćete ritual koji specifičan upravo za vašu obitelj. Kada malo razmislite shvatit ćete kako su upravo takvi rituali ono čega se najradije sjećamo iz vlastitog djetinjstva! Zato budite prisutni i upijajte svaki trenutak sa svojom obitelji jer je to ono najdragocjenije vrijeme koje imamo…

Možda će vam se svidjeti