Ogulinski festival bajke počinje danas, a evo što vas očekuje ove godine

Festival uz koji su odrastale generacije obilježava svoje 18. Izdanje. Ogulin će još jednom pokazati zašto je poznat kao zavičaj bajke

by Anđela Sabranović

Danas započinje 18. Ogulinski festival bajke u gradu pod Klekom. Čak ni kiša neće poremetiti planove, jer će se program u slučaju lošeg vremena preseliti na zatvorene lokacije. Nakon što klečke vještice rastjeraju oblake, festivalske scene bit će spremne za događanja i bogati program koji najmlađe vodi u čaroban svijet mašte i zabave.

Ovaj popularni festival koji tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom unijet će dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu. A čak ni kiša neće pomrsiti planove da se najboljim umjetničko-kulturnim programom do sada, ispunjenom bajkama, umjetnošću i zabavom u srcu Ogulina, proslavi 18. izdanje ovog omiljenog festivala.

Zabava, bezbrižnost, ali i dobro raspoloženje i sigurnost djece, mladih i odraslih na prvom su mjestu pa se tako u slučaju loših vremenskih uvjeta program seli na zatvoreno i to u Dvoranu Ivica Cindrić Piva, na adresi Josipa Bana Jelačića 1, te Dvoranu i učionica u sklopu POU Ogulin na Trgu Petra Stipetića 1 u Ogulinu.

Danas, na prvi dan festivala, program otvara Teatar Canta i bend MeDo, a odigrat će se i interaktivni igrokaz za djecu u režiji šarmantnog dvojca iz Šarenog svijeta.

Zabavne predstave, kreativne radionice, nezaobilazno pripovijedanje bajki, bogati animacijski program te tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli samo su neki od razloga zbog čega djeca ne žele tako brzo otići iz bajkovitog Ogulina. Zato ne preostaje ništa drugo nego uputiti se u Ogulin, prepustiti se uživanju u ovom izvanrednom festivalu koji očarava svijetom mašte i čarolije.

Moglo bi vas zanimati i: Odabrali smo 5 knjiga o roditeljstvu koje treba pročitati svaki roditelj

Tekst: Karlo Pavlić

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!