Održana radionica na kojoj su djeca imala priliku upoznati kulturu Turske

by Anđela Sabranović

Udruga Djeca za bolji svijet zajedno sa centrom za mlade Bunker u Samoboru održala je novu radionicu u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje se predstavila zemlja TURSKA. Skupilo se oko 120 malih i velikih sudionika.

Tursku su predstavili predstavnici Turskog kulturnog centra Yunus Emre Zagreb na čelu s ravnateljem gospodinom Fuat Korkmaz.
Nakon zanimljive prezentacije gdje su se svi mogli upoznati sa mnogim zanimljivostima vezano za Tursku, organizirana je radionica gdje su svi mogli pjevali tradicionalne turske dječje pjesme i plesati turske tradicionalne plesove te se okušati u tradicionalnom turskom streličarstvu koje je čak uvršteno i na listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

Degustirale su se originalne turske baklave sa pistacijom i razne vrste lokuma, a na kraju je za svu djecu bila organizirana tombola sa puno nagrada.

“Puno hvala predstavnicima Turskog kulturnog centra Zagreb Yunus Emre Enstitüsü – Zagreb na velikom trudu i energiji koju su uložili u pripremu i organizaciju ove radionice. Opet smo puno naučili, opet se dobro zabavili i osladili  sa predivnim turskim slasticama. Vjerujem da će Turska ostati u lijepom sjećanju svima koji su došli na radionicu. Radujemo se novim druženjima u što skorije vrijeme” rekao je Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet.

Moglo bi vas zanimati i: Ovako je izgledala radionica na kojoj su djeca upoznala kulturu Argentine

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!