Ovako je izgledala radionica na kojoj su djeca upoznala kulturu Argentine

by Anđela Sabranović

U centru za mlade Bunker u Samoboru udruga Djeca za bolji svijet održala je novu veselu i zanimljivu radionicu u sklopu projekta “Otkrivamo svijet” gdje se predstavila zemlja ARGENTINA.

Skupilo se oko 80-ak malih i velikih sudionika.

Argentinu je na jedan neobičan način predstavio Nadir Ivanovich predsjednik hrvatsko argentinskog kulturnog centra koji je rođen u argentinskom gradu Cordobi, te je u Argentini proveo veći dio svog života, da bi se prije sedam godina vratio u Hrvatsku odakle i vuče svoje daljnje korijene.

Nakon prezentacije svi su imali prilike igrati nacionalni argentinski sport Pato – košarka na konjima te plesati na poznatu navijačku pjesmu argentinske reprezentacije Muchachos.

Jele su se i palačinke s namazom Dulce de leche što je inače jako popularni namaz u Argentini, a radi se o mliječnom karamelu. Na kraju po običaju tombola gdje su nagrade bili konjići s kojima se igrao Pato te namaz Dulce de leche.

“Puno hvala zabavnom Nadiru Ivanovichu na velikoj energiji i trudu uloženom u pripremi ove radionice. Opet smo se igrali, probali smo nešto novo, a svašta smo i naučili. Hvala svima koji su došli na radionicu i radujemo se novim susretima i aktivnostima u što skorije vrijeme.” rekao je Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet.

Moglo bi vas zanimati i: Upoznajmo Švicarsku – radionica u sklopu koje se djeca upoznaju s posebnostima i običajima Švicarske

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!