Na putu u burnout: Kako sam opet upala u istu zamku

by Anđela Sabranović
burnout-slowliving

Listajući članke koje sam već objavila, naišla sam na onaj u kojem sam pisala o tome kako usporiti tempo iliti povućni ručnu. Možete ga pročitati OVDJE.

Znate li što je u tome smiješno i tragično istovremeno? To da sam pročitala vlastiti članak kako bih se osvijestila malo i shvatila da sam upravo sada u fazi kada treba povući ručnu! Evo već zadnjih nekoliko tjedana pokušavam uhvatiti sama sebe, bolje se organizirati, biti produktivnija i efikasnija – ali nekako uvijek kasnim.

Kasnim s člancima, kasnim s mailovima, kasnim s obavezama prema djeci, kasnim u ured, kasnim, kasnim, kasnim…

Na putu prema burnoutu

Želim na konferenciju, želim napisati blog, želim biti pristuna na mrežama, želim pročitati one 163 knjige koje me zovu s police, želim se i odmoriti, želim vrijeme za sebe, želim biti s djecom, želim se više kretati, želim jesti zdravije, želim biti uspješna u poslu, želim lansirati moju sjajnu novu ideju, želim BITI SRETNA, želim, želim, želim…

Bila sam već na ovom putu. On vodi prema destinaciji zvanoj BURNOUT. Tamo su ljudi slični meni u ovoj fazi, koji nisu znali usporiti, koji su htjeli sve sada i odmah.

Evo upravo dok pišem ovaj članak, razmišljam o tome kako sam zapravo sretna i zahvalna na tome što ga pišem jer upravo osvještavam da jurim tom cestom prema mom sljedećem burnoutu. Ali znate što? Razlika je u tome što sam ovaj put svjesna kamo idem i na vrijeme mogu povući ručnu i napraviti nagli zaokret. Ako želim.

Ista zamka…

Nevjerojatno je kako i nakon puno iskustva, učenja, čitanja, spoznavanja sebe i slušanja tuđih iskustava, ipak upadnemo u istu zamku. Ponekad imam osjećaj da se samo vrtim u krug dobrih i loših navika, samo svaki put bogatija za još jedno novo iskustvo.

Ključna je stvar samo hoću li to novo iskustvo primijeniti kako bih izašla iz začaranog kruga.

Vjerovali ili ne, upravo dok ovo pišem, razmišljam o tome što mogu promijeniti i što će biti moja “ručna” koja će me skrenuti s puta prema novom burnoutu.

Sigurna sam da ćete o tome čitati u nekom od mojih sljedećih članaka :)

Moglo bi vas zanimati i: Kako sam prestala osuđivati druge

Tekst: Maja Puškarić, serijska poduzetnica i majka

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!