Majčin dan: 5 ideja za neobičan poklon za vaše mame

by Anđela Sabranović

Mnogi će reći kako majkama treba iskazivati pažnju kroz cijelu godinu, a ne samo na Majčin dan, ali nažalost živimo u vremenu koje od nas uzima sve i često nam ne dopušta da istinski posvetimo vrijeme onima do kojih nam je najviše stalo te su ovakvi dani ipak sjajan podsjetnik da usporimo i učinimo nešto lijepo za drage nam osobe.

Mame su poznate po svom nesebičnom davanju, a njihova ljubav se često naziva jedinom bezuvjetnom. One su uz vas cijeli vaš život, i ako ih još uvijek imate i možete zagrliti, i vi ste sretnici! Budući da one daju svojim obiteljima sve moguće i nemoguće te čine svakodnevicu toliko lijepom, vrijeme je da učinite nešto lijepo za njih. U nastavku smo izdvojili nekoliko ideja za poklon koji će se pamtiti. 

1. Vikend putovanje s prijateljicama

Možda mislite kako vaša mama nije osoba kojoj bi godilo putovanje s prijateljicama, ali kada sve organizirate, vjerujemo kako će pristati i pronaći novu dimenziju uživanja. Mame su te koje se godinama odriču spontanosti koja je najzabavniji dio putovanja, te je mnoge kada djeca odrastu tako rado opet prigrle. Ovdje možete potražiti inspiraciju za vikend iz snova. 

2. Spa tretman

Malo koja žena neća uživati u opuštajućim spa tretmanima, a oni su uvijek dobra ideja jer se većina žena ne sjeti sama sebi priuštiti iskustvo tog tipa. Ovo je neobičan poklon kojem će se svaka žena zasigurno razveseliti, a posebno svaka mama jer one uvijek sebe stavljaju na posljednje mjesto.

3. Knjiga

Ako vaša mama uživa u čitanju, knjiga je odličan poklon. Svaka osoba koja inače voli čitati potvrdit će kako nema boljeg poklona od dobre knjige tako da s tim ne možete pogriješiti.

4. Skincare rutina

Odgovarajuća skincare rutina za mnoge žene spada u omiljene trenutke u danu jer je to samo njihovo vrijeme. Mame je često važno podsjetiti na važnost brige o sebi te možda ovo može biti jedan od zanimljivih načina. Raspitajte se kod njenih prijateljica ili na prodajnom mjestu, ako znate njen tip kože. Možda je vrijeme da joj priuštite nešto što si nikad dosad sama nije. 

5. Tečaj

Razmislite o skrivenim afinitetima svoje mame… Možda voli slikati, planinariti, plesati i iznenadite je tečajem. Tako ćete je potaknuti da izađe iz svoje komfor zone i učini nešto lijepo za sebe.

Majčin dan je tako divna prilika da svoje majke podsjetimo koliko nam znače. Ako svoju majku ne pronalazite u nekom od navedenih prijedloga, sigurni smo kako će i novi album s obiteljskim fotografijama i posvetom uz buket omiljenog cvijeća biti sjajan izbor. Uživajte u tom posebnom danu s tim posebnim ženama u vašim životima.

Moglo bi vas zanimati i: Japodski otoci – čudesno mjesto koje morate posjetiti

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti