Izložba fotografa Denisa Butorca u Galeriji Kranjčar podsjetila nas je koliko su nesavršenosti zapravo savršene

Umjetnički je ovo projekt kojim je hrvatska tvrtka Humed pharma proslavila desetljeće uspješnog poslovanja

by Anđela Sabranović

Savršene nesavršenosti naziv je jedinstvene izložbe mladog hrvatskog fotografa Denisa Butorca koja je otvorena u krasnom ambijentu zagrebačke Galerije Kranjčar. Serija od deset crno-bijelih fotografija stavila je u prvi plan ljudsko tijelo, kožu, njezine nepravilnosti, ljepotu prirodnog izgleda, nevezano za dob i spol.

Upravo su te nepravilnosti na koži kao što su pjegice, celulit, hiperpigmentacije male ili velike nesavršenosti i ono što nas sve razlikuje. I premda je moj posao vezan uz tretiranje vanjskog, mišljenja sam da je jednako važno brinuti o sebi i iznutra kako bismo postigli zdravi balans. Iz tog narativa rodila se ideja o suradnji s umjetnikom Denisom Butorcem koji je svojim fotografijama uspio prikazati kako nesavršeno može biti savršeno“ izjavila je dr. sc. Ana Ljevar, direktorica i vlasnica Humed pharme povodom obilježavanja desetljeća uspješnog poslovanja u Galeriji Kranjčar.

Osim što je Humed pharma vodeći distributer i zastupnik renomiranih brendova iz područja estetske medicine i dermokozmetike u Hrvatskoj i Sloveniji, kao što su IBSA derma,  Dermapen, Profhilo, Aliaxin, Skin Tech Pharma Group, Cantabria Labs, TSK, Gamarde, Physiodermie, Dr Sabrina, skinbetter science™, Alqvimia svojom prisutnošću na tržištu je i sinonim za inovativni pristup i kvalitetu, kako proizvoda, tako i cjelokupne podrške.

Izložbu Savršene nesavršenosti tako su u vremenu od pet sati imali prilike ekskluzivno razgledati ugledni predstavnici zdravstvene zajednice, medija te partneri i klijenti Humed pharme, čija je vlasnica i direktorica dr.sc Ana Ljevar kroz sve ove godine radi svog predanog rada i strasti opravdano postala jedna od najistaknutijih stručnjakinja u polju medicinske estetike i kozmetologije koja je znatno doprinijela približavanju estetske medicine široj javnosti.

Nakon višegodišnjeg obrazovanja, pa onda i rada u jednoj farmaceutskoj kompaniji, rodila se ideja da pokrenem vlastitu firmu. Poduzetnički duh bio je sveprisutan, a inat, ambicija i podrška obitelji su ti koji su me pogurnuli da se odvažim i pokrenem vlastiti posao. Kroz godine sam se kao i svaki poduzetnik borila s iskusnijim igračima, ali sam smatrala da je to sve vrijedno iskustvo koje ću preokrenuti u svoju korist, i jesam“ dodala je dr. sc. Ana Ljevar te istaknula kako je željela stvoriti pozitivnu priču i okruženje te tržištu ponuditi kvalitetne proizvode za zdravlje i ljepotu. Uz to, naglasila je kako je generalni cilj Humed pharme kontinuirano unaprjeđivati zdravlje i zadovoljstvo korisnika, kako ono unutarnje tako i vanjsko, estetsko, gdje je pritom ključno da svaki brend s kojim surađuje ima službenu potvrdu kvalitete i sigurnosti.

U skladu sa svojom osobnošću u sklopu koje dr.sc. Ana Ljevar uvijek želi ponuditi i dati više, zavrtjela je i priču oko proslave desete godišnjice postojanja tvrtke Humed pharma. Naime, galerijski prostor Kranjčara, osim slavlja s klijentima, partnerima i predstavnicima medija odlučila je prikladno oplemeniti umjetničkim sadržajem izložbom Savršene nesavršenosti 31-godišnjeg fotografa Denisa Butorca rodom iz Slavonije, ali s adresom u Zagrebu, koja je nastala isključivo za ovu važnu prigodu Humed pharme. Ovu privremenu artističku ekstenziju Humed pharmi dr. sc. Ana Ljevar opisuje i kao svojevrsno propitkivanje društva u interpretaciji savršenih nesavršenosti ljudskog tijela s kojima se svi svakodnevno susrećemo, ali rijetko zamjećujemo.

Ana Ljevar

Ono što ju je dodatno potaknulo na suradnju s Denisom Butorcem je njegov dosljedan stil, umjetnička vizija i promišljen proces koji su odraz prepoznatljivog umjetničkog potpisa.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli slowliving.hr (@slowliving.hr)

Izrazito mi je drago što sam dio ovog projekta. Izložbom Savršene nesavršenosti naglasak sam htio staviti prije svega na prirodnost kože. Kako i sam naziv govori, ideja je bila prikazati sva ona stanja ili promjene na koži koje inače nastojimo sakriti, poput pjegica, podočnjaka, celulita, ožiljaka itd. Fotografije slave upravo te nesavršenosti koje su ujedno i lijepe, a često na to zaboravimo. Vizualnu inspiraciju pronalazio sam u klasičnim crno bijelim fotografijama iz 90-ih, a glavni cilj je bio postići deset fotografija koje su suptilne, atmosferične i spontaneizjavio je nagrađivani fotograf Denis Butorac te za kraj dodao kako će se kolege sigurno s njim složiti da su rijetkost ovakve prilike gdje je umjetnik pozvan osmisliti cijeli novi rad i izložbu, a da pritom ima slobodu, povjerenje i podršku, kakvu je on sam uživao od strane dr. sc. Ane Ljevar i Humed pharme.

Denis Butorac

Izložba Savršene nesavršenosti mogla se isključivo pogledati u sklopu proslave deset godina uspješnog poslovanja Humed pharme u trajanju od pet sati.

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!