FOOLING AROUND: Sparkling Edition je najelegantnija zagrebačka adventska lokacija, a ima i slastice o kojima maštamo

by Anđela Sabranović

Blještavilo prosinca je uvijek iznova izvor radosti. Dok analiziramo godinu iza nas, kakva god bila, u svjetlu brzog dolaska nove godine vidi se nada i kreira se popis malih i velikih želja.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition sa svojim najvećim izborom domaćih i stranih pjenušaca idealna je lokacija za nazdraviti svim željama, a uz zdravice se na predivnoj Oleander terasi hotela Esplanade može uživati i u jelima koje potpisuju vrhunski domaći Chefovi:  Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković.

Uz slane delicije koje su osmislili za FOOLING AROUND street style menu, u ponudi su i slastice idealne za sljubljivanje s pjenušcima.

Na Esplanadinoj kućici uživa se u slasticama koje potpisuje hotelska pastry Chefica Mirjana Špoljar. Na meniju su brownie od čokolade i tonke te Clafoutis, tj. poširane kruške, no tu su i obožavane štrukle koje potpisuje Ana Grgić Tomić, koje se dodatkom šećera također mogu pretvoriti u slatku deliciju. Esplanadin Master Kishoni Vjenceslav Madić osmislio je pak i neodoljivu ponudu slatkih pića pa se uz štrukle može popiti shtrookla punch, honeymoon, Mr. Foolir te najfinije kuhano crno vino.

Topli slatki cannoli na meniju su Denija Srdoča, dok se Vid Nikolić pobrinuo da gosti festivala FOOLING AROUND: Sparkling Edition uživaju u azijskim slasticama. Uz japanski desert Obanyaki, na meniju su i sladoledne kombinacije – Milk ice cream & obanyaki i Matcha ice cream & azuki.

Fritula se pak, iako se radi o tradicionalnoj dalmatinskoj slastici, uspjela nametnuti kao slatka delicija koju svaki advenstki festival, u bilo kojem dijelu Hrvatske, mora imati u ponudi pa je i FOOLING AROUND: Sparkling Edition, iako se pomno osmišljenom gastro ponudom razlikuje od ostalih lokacija, vodio računa o tome da se „slatku adventsku kraljicu“ može pojesti i na Oleander terasi. U svoju ju je ponudu uvrstio i posebne preljeve osmislio Mario Mandarić, a po prvi put se samo na ovoj adventskoj lokaciji mogu otkriti razni okusi najpoznatije fritule u nas. Petar Grašo bi „sve da za nju“ i zato je fritulu opjevao, a sada joj je u suradnji sa svojom ekipom „Krivi ljudi“, dodao i razne okuse. Zbog raznih free style opcija nazvana je „Freetula“, a u svojim slatkim varijantama nosi nazive: Freetula Bianca, Freetula Nera, Freetula Tartufina te Freetula by Grašo

FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je do 1. siječnja, a u ozračju sjajne atmosfere, čiju će glazbenu pozadinu tijekom dana kreirati DJ Emil Kirbis, na ovoj će se blještavoj lokaciji moći zasladiti kraj godine, dok će se Novoj 2024. nazdraviti uz novogodišnji plesni set za koji će biti zadužen DJ Robert Mareković.

Moglo bi vas zanimati i: FOOLING AROUND: Sparkling Edition slasna adventska ponuda gastro kreacija najpoznatijih domaćih chefova na kultnoj terasi Oleander hotela Esplanade

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!