Želite doma kavu kao iz kafića? Pronašli smo odlične aparate

by Anđela Sabranović

Ima nešto doista posebno u ritualu ispijanja prve jutarnje kave, zar ne? Pa često pomislite kako bi bilo dobro imati aparat za kavu? A uz najavljeno poskupljenje kave, možda će ispijanje kava postati luksuz. 

Ako dosad niste imali aparat za kavu i ne znate odakle krenuti u potrazi, pokušat ćemo vam pomoći. Odabrali smo neke koji će vas oduševiti. 

Crema koju volimo

Jedna od karakteristika koja definira espresso, osim njegovog koncentriranog okusa je gornji sloj pjene poznat kao crema.

Espresso se mnogi vole kombinirati s mlijekom da bi se napravili napitke kao što su macchiato, cappuccino, latte… Kako biste potpuno mogli uživati u dobrom espressu više ne morate ići u kafiće jer danas na tržištu postoji toliko puno povoljnih, a praktičnih aparata. Jako su jednostavni za upotrebu te je kava spremna u rekordnom roku što nam je često jako važno. Malo smo istražili ponudu i odabrali aparate na kapsule u koje smo se zaljubili na prvi pogled.

Essenza “Mini pure”

Ovaj kompaktni Nespresso aparat za kavu kombinira jednostavnost uporabe, minimalistički dizajn i te prema riječima proizvođača svaki put osigurava savršeno ukusnu kavu.
Težina aparata je svega 2.3 kg.

Nespresso “Lattissima one”

Ako uživate u kavama s mlijekom idealan je izbor Nespresso lattissima one. Ovaj aparat ima inovativni sustav za svježe mlijeko, a čišćenje je jednostavno jer ima spremnik koji se može prati u perilici.
Kao što možete vidjeti na slici u nastavku ima vrhunski dizajn i lako ga je zamisliti u svojoj kuhinji, zar ne?

Dolce gusto “Mini me”

Dolce gusto aparati su doslovno izazvali pravu malu revoluciju kada su u pitanju kućni aparati za kavu. Izuzetno su praktični, jednostavni za upotrebu, zauzimaju malo mjesta, imaju i kapsule s mlijekom, a uz sve to su i povoljni.
Proizvođač je njemački Krups tako da je kvaliteta uređaja odlična.

Lavazza “Mini”

Dizajn Mini aparata ima mnoštvo detalja koji vaš ritual ispijanja kave pretvaraju u poseban trenutak. Uz pomoć osvijetljene Stop & Go tipke, sami određujete količinu kave. Dodatno, zbog glasnoće od samo 44 dB pri ekstrakciji, možete uživati u tihoj i elegantnoj izradi kave.

Nadamo se kako će vam se svidjeti naše preporuke te kako ćete uz novi aparat za kavu još više uživati u svom omiljenom jutarnjem ritualu.

Moglo bi vas zanimati i: Nećete vjerovati, kava je ipak dobra za vas

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Nestle, Lavazza, Unsplash

Možda će vam se svidjeti