Kako vam zvuči ideja da ovaj vikend provedete sami? Imamo nekoliko ideja!

by Anđela Sabranović

Kada ste posljednji put proveli vikend sami sa sobom?

Vjerujemo kako među vama ima dosta onih koji o tome i maštaju, ali im izgleda nemoguće organizirati vrijeme za sebe i to cijeli vikend (mame mislimo na vas)…
Ipak, svima nam toliko treba to vrijeme provedeno u samoći jer nas upravo ono često približava našem unutarnjem biću koje je ponekad tako teško čuti zbog svih podražaja kojima smo svakodnevno izloženi.

Kada prakticirate vrijeme sa sobom vi ustvari njegujete ljubav prema sebi, postajete neovisni, a uz to se i povezujete sa svojim emocijama.
Nema veze ako vas pomisao na vikend u samoći odbija jer jako dobro znamo da često izlazak iz komfor zone nije baš najugodniji, ali je dugoročno gotovo uvijek i te kako dobar za nas jer bez njega nema osobnog rasta.

Ako vam je ova ideja o samostalnom vikendu “zagolicala” maštu, u nastavku vas očekuju ideje kako ga provesti.

Isplanirajte izlet

Jesen je idealno vrijeme za planiranje izleta, ali kada idete na izlete s drugima, često ne možete doživjeti u potpunosti energiju mjesta na koje ste se zaputili jer ste okupirani razgovorima.
Zato je samostalni izlet u obližnji grad, u šumu ili na planinu uvijek dobra ideja. Vjerujemo da ćete to mjesto vidjeti nekim novim očima.

Zaputite se u besciljnu šetnju

Kada ste posljednji put samo šetali svojim gradom i promatrali ulice, prolaznike? Malo tko to čini često jer smo uvijek u žurbi, ali vjerujemo da ćete se već poslije prve šetnje zaljubiti u taj osjećaj svjesnog promatranja svog grada.
Sjednite negdje na kavu ili na ručak i uživajte u svemu što vas okružuje.

Naslikajte nešto

Kada ste posljednji put nešto naslikali? Mnogi od nas su posljednji put uzeli kist u ruke još u osnovnoj školi, ali sigurno se sjećate koliko slikanje može biti opuštajuće.
Mnogi kojima je slikanje hobi mogu potvrditi kako dok slikaju nemaju misli u glavi, a to je ono što nam svima poslije radnog tjedna treba, zar ne?
Na YouTube-u danas imate mnoštvo videa koji vas uče kako slikati. Na vama je samo da se prepustite.

Shopping u centru grada

Nekad prije vremena shopping centara, shopping vikendom je mnogima doista bio poseban ritual koji bi uključivao i doručak ili ručak u gradu uz promatranje prolaznika i upijanje atmosfere vikenda. Neki i danas čuvaj taj ritual, ali većina se ipak prepustila stresnim i brzim kupovinama u shopping centrima koji često podrazumijevaju jako puno buke i stresa. Isto tako kada idete s nekim u shopping to podrazumijeva i različite kompromise. Zato se tijekom svog solo vikenda uputite u onaj dobri stari opuštajući shopping i razgledavajte satima sve ono što vas zanima.

Gledajte zalazak/ izlazak sunca i zvijezde

Kada ste posljednji put gledali nešto od navedenog? Svaki dan na nebu možemo gledati najljepše predstave, ali većina nas se nažalost nije ni svjesna da će jednom doći dan kada će nam biti žao što nismo svjesnije promatrali ljepote oko sebe. Zato ovaj vikend dobro otvorite oči i uživajte!

Upustite se u kulinarski izazov

Hrana je mnogima strast, ali u ubrzanoj svakodnevici je često tako izazovno pronaći vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji. Zato ovaj vikend ugodite sebi i napravite si nešto što oduvijek želite probati.

Razmislite o minimalizmu i izbacite višak stvari

O prednostima minimalizma smo već pisali. Ovaj solo vikend je savršena prilika da se oslobodite viška stvari. Uvjereni smo da ćete se zaljubiti u život s manje.

Moglo bi vas zanimati i: Palačinke iz pećnice ili “Dutch baby” su savršene za doručak vikendom

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!