Wok je uvijek dobra ideja. Imamo odličan recept!

by Anđela Sabranović

Jela s wok tave imaju toliko prednosti. Prije svega, najčešće su jako ukusna, priprema ne zahtijeva masnoće te samim time nema ni nepotrebnih masnoća. Pored svega, najčešće se radi o zdravim jelima jer sadrže jako puno povrća. Iako smo uvijek u potrazi za novim jelima, ponekad je dobro podsjetiti se i nekih klasika. Jedno od jela koje biste doista trebali uvrstiti u svoj jelovnik su rezanci s piletinom i povrćem na wok tavi. Recept vas očekuje u nastavku.

Meso
250 g pilećih prsa
1 žlica chillija
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica đumbira u prahu
1-2 žlice ulja
sol, papar

Umak
2 žlice soja umaka
1/2 limete
1/2 žlice smeđeg šećera
1/4 žlice bijelog papra

Povrće i rezanci
150 g rezanaca
75 g mladih mahuna
6 narezanih gljiva
3 mlada luka
2 mrkve narezane na trakice
1 crvena paprika narezana na trakice

PRIPREMA
Spojite sve sastojke za umak i ostavite sa strane
Rezance kuhajte prema uputstvu na pakiranju
Zagrijte ulje na wok tavi te dodajte piletinu začinjenu sa soli i paprom.
Piletinu pržite nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju
Zatim dodajte češnjak i chilli. Sve kratko povežite i izvadite iz tave.
U tavu dodajte povrće i kratko ga pržite te vratite meso s chillijem i češnjakom.
Dodajte umak, sve povežite i po želji dodajte sezam.

Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Mini carbonara quiche – poznato jelo s malim zaokretom

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: dontgobaconmyheart.co.uk

Možda će vam se svidjeti