Više od 5.900 trkačica i malih trkača podržalo donaciju dm-a

by Anđela Sabranović

Na dvanaestoj dm ženskoj utrci, održanoj u subotu 15. lipnja, 4.420 rekreativnih i profesionalnih trkačica te 1569 malih trkača promicalo je zdrav način života te su svojim sudjelovanjem podržali donaciju dm-a. Naime, za svaku kupljenu ulaznicu dm će donirati dva pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola, koje su se prijavile na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra.

dm ženska utrka jedna je od naših dugogodišnjih aktivnosti usmjerenih na unapređenje zdravlja i dobrobiti žena te, uime dm-a, želim zahvaliti svima koji su nam se pridružili i kupnjom ulaznica podržali donaciju 12.000 pakiranja uložaka za učenice 14 škola. Ova donacija dio je naših nastojanja da unaprijedimo menstrualno zdravlja žena i doprinesemo ublažavanju menstrualnog siromaštva u Hrvatskoj. S tim smo istim ciljem ove godine umanjili cijene svih uložaka, tampona i menstrualnih gaćica vlastite marke Jessa za najmanje 13 posto, odnosno za stopu PDV-a. Podržat ćemo realizaciju projekata odabranih u natječaju {ZAJEDNO} za bolje sutra usmjerenih na unapređenje menstrualnog zdravlja, a otvoreni razgovor o svim aspektima ženskog zdravlja koji smo započeli na drugoj dm ženskoj konferenciji, nastavljamo i u novoj seriji podcasta“, istaknuo je Ivan Horvat, voditelj marketinga i OCR-a dm-a za regiju Adria.

Ivan Horvat

Na Jarunu su se u subotu trčale četiri utrke, dvije namijenjene djeci te rekreativna i profesionalna ženska utrka. Najbrži krug oko Jaruna otrčala je Ana Štefulj, što je njena druga pobjeda u profesionalnoj dm ženskoj utrci.  

Uz važnost bavljenja sportom, dm ženska utrka skrenula je pozornost i na važnost brige o zdravlju. Sudionice su se za savjete o zdravlju kože mogle obratiti dermatolozima Hrvatskog dermatovenerološkog društva, a o menstrualnom zdravlju savjetovale su se s timom ginekologa koje je predvodio dr. sc. Trpimir Goluža, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije. Priliku za besplatan pregled kože iskoristio je 181 posjetitelj, a dermatolozi su njih 21 uputili na daljnje preglede.

Sudionici i posjetitelji na Jarunu su bodrili Vatrene u njihovom prvom nastupu na Europskom prvenstvu u nogometu, dok su najmlađi uživali u zabavnom parku i radionicama, čime je dm ženska utrka još jednom uspješno spojila dobru zabavu s brigom o zdravlju.

dm ženska utrka danas se ubraja među najveća sportsko-rekreativna događanja u Hrvatskoj. Tijekom 12 godina održavanja u njoj je sudjelovalo više od 66.000 trkačica i malih trkača uz čiju je pomoć dm podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 134.000 eura

Moglo bi vas zanimati i: Dm-ova inicijativa „Zaštiti se… i uživaj na suncu“ pokreće besplatne dermatološke preglede tijekom ljeta

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!