Štitite li kosu od sunca? Imamo preporuke za sprejeve koji kosu štite i njeguju

by Anđela Sabranović

Znate onaj osjećaj kada poslije sunca i mora ostanete sa suhom kosom koja često podsjeća na slamu? Nitko od nas ne voli taj osjećaj, ali zanimljivo je kako se zapravo malo govori o tome kako i naša kosa treba zaštitu od sunca baš kao i koža. Sunce je agresivno prema našoj kosi, a ne štede je ni slana voda ili klor. Dobra vijest je kako danas na tržištu postoje sprejevi s njegujućim i zaštitnim sastojcima uz koje ćete sačuvati svoju kosu. U nastavku smo izdvojili nekoliko naših preporuka.

Kako bi sprej adekvatno štitio kosu važno je da ima UVA i UVB zaštitu. Dodatni benefit je kada sprej u sebi sadrži i njegujuća ulja uz koja će kosa poslije ljetovanja biti možda i zdravija nego prije. U nastavku smo izdvojili 3 prijedloga za ulja koja će vaša kosa obožavati.

Aveda Sun Care Protective Hair Veil

Naš prvi prijedlog je vodootporni sprej za kosu iscrpljenu od sunca Aveda Sun Care Protective Hair Veil. On će stvoriti na kosi nevidljivi zaštitni veo UVA i UVB filterima dobivenima od ulja zimzelena i kore cimeta. Lagana, vodootporna zaštita od UV zračenja čuvat će vašu kosu od isušivanja i oštećenja koje može uzrokovati izloženost suncu. Ovaj sprej je savršena prevencija koja će vašu kosu tijekom cijelog ljeta štititi od isušivanja i oštećenja.

Institut Esthederm Sun Care Protective Sun Care Oil For Body And Hair

Ovo posebno ulje je namijenjeno i za kožu i za kosu. Pruža zaštitu od UVA/UVB zraka te djeluje i protiv starenja te pomaže kod opekotina.
Sprječava fotostarenje i jača prirodnu obranu kože na suncu zahvaljujući tehnologiji GLOBAL CELLULAR PROTECTION, koja neutralizira slobodne radikale, štiti stanični DNK i pomaže u borbi protiv čimbenika koji pridonose razgradnji kolagena.
Aktivira i produljuje tamnjenje zahvaljujući tehnologiji ADAPTASUN, koja optimizira sve korake procesa pigmentacije za bržu, dublju i dugotrajniju preplanulost.
Formula ovog proizvoda za zaštitu od sunca u skladu je s vodenim ekosustavima (netoksična za koralje, alge i morske mikroorganizme).

Apivita Bee Sun Safe Zaštitno ulje za kosu

Ovo ulje sadrži kombinaciju visokokvalitetnih, njegujućih biljnih ulja (Abyssinian ulje, jojobino, sojino te ulje masline i uljane repice) koja hidratiziraju, hrane i omekšavaju kosu. Dodani sun zaštitni filteri i suncokretovo ulje štite od UV zračenja i održavaju blistavost, sjaj i živost boje kose. Sadrži 97% sastojaka prirodnog podrijetla

Moglo bi vas zanimati i: 3 razloga zašto se koža lica ljušti u kombinaciji sa SPF-om

Tekst: Anđela Sabranović, web stranice proizvođača

Foto: Aveda, Apivita, Esthederm

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!