Pogledajte kako je bilo na radionici “Upoznajmo Venezuelu” i što su sve djeca naučila

by Anđela Sabranović

Udruga Djeca za bolji svijet u suradnji sa Centrom za mlade Bunker je održala novu, 32. radionicu u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje se predstavila zemlja Južne Amerike – Venezuela. Na radionici je sudjelovalo preko 100 mališana s roditeljima.

Venezuelu je predstavio poznati glazbenik Ricardo Luque koji je rođen u Venezueli, a već dugo živi u Hrvatskoj.

Što su djeca naučila o Venezueli?

Kroz Ricardovu prezentaciju učilo se o prirodnim ljepotama Venezuele, hrani, biljkama, životinjama, susjedima, plemenima, gradovima… Slušala se priča o tapiru i žabi. Zatim su svi učili plesati joropo, nacionalni ples Venezuele te su svi probali igrati bejzbol koji je inače najpopularniji sport u Venezueli. Kušali se i jelo tequeño – prženo tijesto omotano oko štapića sira i pio se sok od manga i marakuje.

Na kraju je po običaju bila tombola sa zanimljivim ogrlicama od školjki, pletenim novčanicima, te drugim suvenirima iz Venezuele. Da bi doživjeli čari Venezuele u potpunosti, Ricardo im je na kraju i zapjevao.

“Puno hvala Ricardu Luque na trudu, energiji, volji da nam na jedan osebujan način približi Venezuelu. Opet smo nešto novo naučili, probali, okusili i opet smo se i zabavili.Puno hvala svim roditeljima koji su pomogli danas u izvođenju određenih aktivnosti i u dijeljenju hrane. Hvala i svim ostalima koji su danas došli i nadam se da se vidimo uskoro na novim aktivnostima” – rekao je osnivač i predsjednik udruge Djeca za bolji svijet, Leo Petrov.

Moglo bi vas zanimati i: Želite potaknuti dijete na bavljenje tjelesnom aktivnosti? Imamo nekoliko savjeta

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!