Pobjegnite od svijeta u svoj kutak za čitanje

by Anđela Sabranović
kutak-za-čitanje-slowliving

Jednom smo pročitali da ste s dobrom knjigom zapravo uvijek doma… Kada malo razmislite shvatit ćete kako je doista tako. Kada imate knjigu u ruci, odjednom odgođeni let i čekanje na aerodromu među nepoznatim ljudima ne predstavlja problem. Kad sjednete na kavu sami možda ćete se osjećati pomalo nelagodno, ali ako je knjiga tu, uživanje je sigurno. Doista nismo svjesni koliko knjige zapravo mogu obogatiti naš život i koliki smo sretnici što su nam danas tako lako dostupne.

Ako imate svoju kolekciju knjiga i volite da su vam lako dostupne i pregledne, možete kreirati mali kutak za čitanje. To je dio doma koji definitivno nema puno ljudi te će zasigurno vašem interijeru dati posebnu toplinu i šarm.

U nastavku donosimo neke ideje i shopping preporuke.

Što nam je potrebno za kutak za čitanje?

Kako biste imali kutak za čitanje poput onih iz časopisa za uređenje prostora potrebno vam je sljedeće:

  • Fotelja
  • Tabure
  • Polica za knjige
  • Mali stol
  • Lampa
  • Cvijeće

Inspiracija

Inspiraciju smo naravno pronašli na Pinterestu. Na nekim slikama je prostor za sjedenje bez police za knjige, ali mi bismo to dvoje svakako povezali.

Malo smo istražili ponudu na temelju slika iznad i pronašli smo dosta toga u dobroj staroj Ikei. Doista jednostavno i povoljno možete kreirati kutak koji će vam sigurni smo postati omiljena oaza i mjesto na kojem ćete provoditi najviše vremena kada ste doma. Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Coffee kutak koji ćete obožavati

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti