Na Instagramu smo poslušali zanimljiv razgovor i naučili puno o našem zdravlju. Saznajte o čemu je riječ

by Anđela Sabranović

Tko nije pročitao knjigu „5 A.M. CLUB“, vjerojatno zna barem nešto malo o filozofiji buđenja u 5 ujutro. Istoimena knjiga Robina Sharme doživjela je planetarni uspjeh zahvaljujući formuli koja omogućuje bolju produktivnost, kreativnost, unutarnji mir te  stizanje svih obveza za koje najčešće iz rukava izvučemo joker „nemam vremena, drugi put“.

Zaljubljenici u ovaj način života, veliki obožavatelji jutra, Andrea Solomun, fitness trenerica i vlasnica Andrea’s Room studija  i dr. med. Andrija Karačić iz Centra za crijevni mikrobiom, odlučili su napraviti serijal Instagram live-ova baš u 5 ujutro.

Cilj im je kako kažu potaknuti i druge da osvijeste svoje jutarnje, ali i večernje rutine koje imaju snažan utjecaj na naše zdravlje, ali i kvalitetu života općenito.

Oni su odlučili u 5 ujutro snimati edukativne razgovore, ne na temu vlastite rutine, već na temu zdravlja crijeva. Što je mikrobiom, koje su njegove funkcije, kako našim svakodnevnim ponašanjima i odlukama utječemo na njegovo zdravlje samo su neka od pitanja na koja su dali odgovore u prvoj epizodi.

Metaforički su opisali da je crijevni mikrobiom poput mreže metroa jer je povezan sa svim komponentama našeg tijela, ali i drugim mikrobiomima u, na i oko nas, da je zaslon ekrana jer je kao zaštitni zaslon naših crijeva, koji su pak naš prozor u svijet; ili klackalica jer svojim životnim odlukama opterećujemo svoj crijevni mikrobiom, što on pokušava izbalansirati

Nakon što smo poslušali ovu prvu epizodu i saznali jako puno korisnih informacija kao da smo bili na edukaciji ili satu biologije, jedno je sigurno, sljedeće epizode ne propuštamo. Već nam je u kalendaru podsjetnik za sljedeći live koje će biti sutra, u utorak, 17. siječnja u 5 sati.
Možda se nećemo probuditi u 5 ujutro i pratiti uživo, ali ćemo sigurno uvrstiti gledanje live i učenje ovih važnih informacija u naš dnevni raspored. Možda dok kuhamo, peglamo, vozimo se autom ili šetamo, ali svakako gledamo i upijamo znanje od Andree i Andrije.
Pozivamo i vas da umjesto beživotnog scrollanja po Instagramu i Tik toku, kliknete da video, poslušate i podijelite s barem još jednom osobom.
I kako Andrea često kaže, znanje je moć, ali znanje o sebi je supermoć.

Moglo bi vas zanimati i: Mjesec studeni u znaku je muškog zdravlja: Tim povodom razgovaramo s mladim liječnikom Andrijom Karačićem, vlasnikom Centra za crijevni mikrobiom.

Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.

Foto: Centar za crijevni mikrobiom

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!