Muče vas valovi vrućine u menopauzi? Fraktal ima novu liniju koja hladi i hidratizira kožu

Linija je namijenjena ponajprije za ublažavanje valova vrućine koji se javljaju tijekom menopauze

by Anđela Sabranović

Hrvatska kozmetička tvrtka Fraktal beauty predstavlja liniju Glacial koja trenutno hladi i hidratizira kožu lica, dekoltea, vrata… Namijenjena je za korištenje tijekom menopauze, za vrijeme toplijih dana ili kod osoba kojima je često vruće. Ova kozmetička senzacija iz Fraktala jedinstvena je po svom sastavu. Formulirana je s fermentiranim ekstraktom gljive Albatrellus Confluens koja donosi snažno hlađenje i ima umirujući učinak na kožu. Hiperfermentirani sok aloe vere dubinski hidratizira kožu. Ne sadrži mentol.

U liniji su Glacial cooling gel krema i Glacial cooling sprej.

Glacial cooling gel krema – donosi savršeni ravnotežu hlađenja i hidratacije. Istraživanje je pokazalo da Glacial gel krema smanjuje temperaturu kože za prosječno 2,2 ºC u 3 minute od upotrebe. Brzo upijajuća lagana formula povećava hidrataciju za prosječno 40%.

Glacial cooling sprej – lagana maglica za osvježenje lica, dekoltea i cijelog tijela koja traje. Idealna je za nagle valove vrućine ili za vruće ljetne dane. Trenutačno smanjuje temperaturu kože za 2,3 ºC u 3 minute od upotrebe. 90,91% posto ispitanih se slaže da je koža osjetno hladnija, a 100% ispitanih je imalo osjećaj hidratizirane i elastične kože.

Glacial linija je nastala kako bi upotpunila Fraktalov niz proizvoda koji su ponajprije namijenjeni njezi kože u menopauzi. Valunzi su jedan od neugodnijih problema s kojima se žene u tom periodu susreću i zato smo tragali za sastojcima koji će taj problem olakšati i ujedno koži pružiti dubinsku hidrataciju. Spoj fermentiranog esktrakta gljiva i hiperfermentiranog soka aloe vere smo odabrali jer ne nadražuje kožu poput drugih sastojaka koji izazivaju osjećaj hlađenja, nego je umiruje. Čak i u trenutku navale valova vrućine. Formulu smo dugo razvijali i testirali je u neovisnim laboratorijima i veseli nas što će biti na raspolaganju najprije ženama u Hrvatskoj“, izjavila je Tea Višek, vlasnica brenda Fraktal beauty.

Glacial linija se može koristiti bilo kada tijekom dana i noći, a za snažniji učinak se može držati u hladnjaku.

Fraktal beauty još jednom dokazuje da je inovativnost ključni sastojak koji naše proizvode izdvaja ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Na kreiranje linije Glacial potaknula su nas vlastita iskustva, ali i iskustva drugih žena koje prolaze kroz izazove menopauze. Fraktal je početkom godine ponudio brojna rješenja za probleme koji se javljaju u zrelim godinama, ali proizvode mogu koristiti svi zbog jedinstvenih i učinkovitih formulacija koje dokazano djeluju“, izjavila je Mila Mendez, Fraktal beauty brend menadžerica.

Linija Glacial je trenutno dostupna na Fraktal beauty web shopu, a uskoro će biti dostupna i u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama skupa s ostalim Fraktal beauty proizvodima.

Više informacija i putem Fraktal beauty društvenih mreža: Instagram i Facebook

Moglo bi vas zanimati i: Fraktal Beauty: Detox & relax duo za potpunu regeneraciju kože

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!