Kremasta veganska tjestenina idealna za petak popodne

by Anđela Sabranović

Možda ste dok čitate ovaj naslov pomislili zašto bi ova kremasta veganska tjestenina bila idealna baš za petak popodne… Petak je vrijeme kada smo svi već pomalo umorni od tjedna koji je iza nas te nam trebaju brzi recepti uz koje nećemo provoditi puno vremena u kuhinji.

To naravno ne znači da i dalje ne želimo ukusno i nutritivno bogato jelo. Zato smo pronašli recept za vegansku pastu s pečenim povrćem i indijskim oraščićima koji su poznati po tome da daju savršeno kremastu teksturu svakom jelu. Uz ovu tjesteninu se odlično slaže i čaša finog bijelog vina što nam svima dobro dođe petkom kada zdravicom uz ručak želimo vikendu poželjeti dobrodošlicu.

U nastavku vas očekuje recept zajedno sa svim potrebnim detaljima.

Kremasta veganska tjestenina – recept

SASTOJCI:

  • 1 šalica sirovih indijskih oraščića
  • 6 rajčica narezanih na četvrtine
  • 1 narezan luk
  • 10 češnjeva češnjaka oguljenih i izgnječenih
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog papra
  • 1 šalica škrobne vode za tjesteninu
  • 1/2 žlice soka od limuna
  • tjestenina po želji
  • Svježi bosiljak za posluživanje
  • Crvena paprika za posluživanje
  • Veganski parmezan za posluživanje

    UPUTE:

  • Najprije indijske oraščiće prelijte kipućom vodom i ostavite da stoje 30 minuta.
  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite lim za pečenje folijom.
  • Stavite rajčice, luk i češnjak na lim za pečenje. Prelijte s 2 žlice maslinova ulja i začinite s 1/2 žličice soli i 1/4 žličice mljevenog papra.
  • Pecite povrće na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  • Dok se povrće peče, pripremite tjesteninu prema uputama. Svakako ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina za kasnije.
  • Kada je povrće pečeno, izvadite lim za pečenje iz pećnice i pažljivo skinite kožicu s rajčica. Kožice bi se u ovom trenutku trebale skinuti prilično lako. Zatim pecite dodatnih 10 minuta.
  • Sada je vrijeme da napravite svoj kremasti veganski umak za tjesteninu. Ocijedite indijske oraščiće od vode u kojoj su se namakali i zatim ih stavite u blender.
  • Prebacite sve sastojke iz lima za pečenje (uključujući sokove) u blender zajedno s 2 žlice maslinovog ulja, 1/2 žličice soli, 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i 1/2 žlice soka od limuna. Miješajte na visokoj razini dok ne dobijete glatku teksturu. Po želji dodajte još soli.
  • Kuhanu tjesteninu prelijte umakom. Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Ideje za obroke koje možete ponijeti na posao

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: https://fitfoodiefinds.com/

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!