Imate mali balkon? Uz ove savjete će zablistati

by Anđela Sabranović

Mislite kako je vaš balkon jednostavno premalen? Tko ne misli?! Šalu na stranu, sretni smo što živimo u vremenu koje nam nudi odlična rješenja za male prostore, a između ostalog za male balkone.
Umjesto da maštate o prostranom balkonu, fokusirajte se na zahvalnost što uopće imate balkon, posebno ako živite u većem gradu. Uz nekoliko trikova manji balkoni mogu biti čak i šarmantniji od velikih jer je na njima jednostavnije kreirati onu cozy atmosferu koju svi toliko želimo osjetiti u svom domu. U nastavku smo izdvojili nekoliko ideja kako urediti svoj mali balkon.

Pažljivo odaberite dio za sjedenje

Najbolja opcija za mali balkon svakako su sklopive stolice i stol koje jednostavno možete pospremiti tijekom zime. Takvi setovi za sjedenje su najčešće izrađeni od drveta i unose posebno “toplu” atmosferu na svaki balkon. Ako niste baš za tu opciju, možete iskoristiti kutove svog balkona i možda sami napraviti prostor za sjedenje. Uz nekoliko jastuka, ovaj prostor može izgledati sjajno.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emmezeta Hrvatska (@emmezeta_hr)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA Hrvatska (@ikeahrvatska)

Drveni podovi

Ako ne volite pod koji trenutno imate na balkonu, danas ga je jednostavnije no ikad možete potpuno transformirati uz drvene podne obloge koje izgledaju tako dobro! Ma čak i ako volite podove na svom balkonu, sumnjamo da mogu izgledati bolje od podova s ovim oblogama. Jednostavno im je nemoguće odoljeti.

Ikea
Bauhaus

Lampice

Lampice će u trenutku svakom balkonu dati poseban šarm. Već možemo zamisliti prizor ljetne večeri na balkonu s lampicama, uz neko osvježavajuće piće i omiljeno društvo… Ne trebamo vas više uvjeravati da ih morate imati, zar ne?

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JYSK Hrvatska (@jyskhr)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JYSK Hrvatska (@jyskhr)

Cvijeće

Osnovna svrha balkona je povezati nas barem malo više s prirodom kroz boravak na otvorenom. Za dodatni dojam i osjećaj povezanosti svakako dodajte malo cvijeća. Ono će dati onaj završni dodir i potrebnu toplinu vašem balkonu, a i briga o cvijeću će djelovati opuštajuće.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BAUHAUS Hrvatska (@bauhaus_hr)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA Hrvatska (@ikeahrvatska)

Nadamo se kako ćete svoj balkon pretvoriti u pravu opuštajuću oazu jer nam je svima potrebno jedno takvo mjesto na kojem ćemo moći ostaviti sve brige koje smo sa sobom donijeli doma.

Moglo bi vas zanimati i: Stiže proljeće! A ovo balkonsko cvijeće uspijeva svima

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Ikea, Emmezeta, Bauhaus

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!