Iako vam ovo jelo na prvu možda zvuči komplicirano vjerujte da je priprema izuzetno jednostavna i brza. Jelo se može naći na stolu već za 30-ak minuta što nam je realno svima tijekom radnog tjedna dosta važno. U nastavku vas očekuje recept za losos punjen s feta sirom i špinatom.
Iako riblja jela volimo tijekom cijele godine ljeti nam posebno prijaju, a kako i ne bi kada su lagana i nutritivno bogata. Losos većina ljudi priprema jednostavno na tavi ili u pećnici. Zato nas je oduševio recept koji u sebi ima mali preokret kroz dodatak feta sira i špinata.
Losos punjen feta sirom i špinatom
Sastojci:
4 komada lososa ( oko 150 grama svaki)
2 žlice maslinovog ulja
3 šalice baby špinata
1 žličica talijanskog začina
1/2 žličice paprike
Prstohvat kajenskog papra
150 g feta sira
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice pečene crvene paprike
Sol + papar, po ukusu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Položite komade lososa na lim za pečenje s kožom prema dolje.
Oštrim nožem zarežite svaki komad lososa po sredini. Pazite da vam nož ne prođe do kraja, ostavljajući meso lososa još pričvršćeno na samom dnu i na oba kraja.
Premažite losos žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom. Staviti na stranu.
Zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja na velikoj tavi, na srednjoj temperaturi. Kad se zagrije, dodajte špinat, talijanski začin, papriku, kajenski papar, sol i papar. Pirjajte par minuta, dok špinat ne uvene.
Ugasite vatru, pa dodajte nasjeckanu pečenu crvenu papriku, feta sir i parmezan. Promiješajte da se dobro poveže.
Mješavinu špinata i fete žlicom stavljajte u zarezani dio lososa. Ponavljati dok se sva smjesa ne potroši i komadi lososa ne budu ravnomjerno napunjeni.
Stavite losos u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite vruće. Dobar tek!