Doživjeli smo, upijali smo i sada vam donosimo nezaboravno iskustvo s Candlelight koncerta

by Inga Marić

Candlelight koncert je po našoj Ingi iskustvo koje bi svatko trebao doživjeti. U nastavku donosimo njezine dojmove.

Rijetki su trenuci u kojima mozak ponudi kratkotrajni sporazumni prekid ugovora s bićem kojeg navigira, dok duša ili srce – kako tko voli zvati, preuzme inicijativu i povede glavnu riječ. Treba mi više takvih trenutaka gdje potpuno napustim glavu i osluškujem tijelo.

Kroz glazbu, svjetlo, svijeće, sjene, umjetnost na svakom koraku i zalazak Sunca uz još par neopisivih detalja čula sam sebe i svoje potrebe. I to mi je najljepši dokaz da je iskustvo o kojem ću danas pisati uistinu vrijedno preporuke.

Glazba mi uvijek pomogne da siđem s autopilota i vratim se životu, njegovoj ljepoti i punoći. Kad sam pisala rezime za prošlu godinu na listi su se našle opaske da sam zapustila kulturnu scenu – usklađivala sam život, majčinstvo i sve što s time prirodno dolazi. Tako da sam ove godine odlučila mijenjati postavke i dobro mi ide.

Imala sam čast prisustvovati jednom od Candlelight koncerata koji se trenutno izvode u Beču.

Candlelight koncerti su u punom jeku diljem Europe, mnogima su na wish listi, ako već niste doživjeli ili za koncerte niste čuli vjerujem da ćete ih dodati svojoj listi željenih iskustava nakon što vam dočaram iskustvo doživljeno u Bassano sali u Muzeju povijesti umjetnosti u Beču.

Za početak, ambijent je bio romantičan i mističan, a iskustvo jedinstveno i nezaboravno.

Intiman glazbeni nastup, ako bih morala opisati u tri riječi.

Kad kažem intiman, evo zašto tako mislim. Ono što me se posebno dojmilo jeste činjenica da je prije samog koncerta publika zamoljena da se ne koriste mobiteli te su tek na posljednjoj pjesmi dozvolili snimanje i fotografiranje.

Drago mi je, iskreno, mobiteli mi neće kvariti dojam, ali i radi mene same.

Prečesto posežemo za kamerom i ovo je bio maestralan način za uroniti cijelim bićem u iskustvo bez da mislima klonemo pred smetnjama. Uz poštovanje glazbenicima, ali i samoj sebi obećala sam da neću previše dijeliti informacije o tome kako je izgledalo. Izazivam vas da procijenite sami, doživite sami.

Osim što ovi događaji obogaćuju kulturnu scenu grada mogla bih obećati da  će obogatiti svakoga tko doživi jedan ovakav koncert.

Ograničen broj mjesta osigurava to da publika ima bliži kontakt s izvođačima, što pojačava osjećaj povezanosti i uživanja u glazbi.

Programi Candlelight koncerata obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova, od klasične glazbe i filmskih tema do modernih hitova.

Mi smo imali prigodu slušati lokalne glazbenike odnosno njihove izvedbe poznatih skladbi suvremenih glazbenika, odnosno grupa poput Coldplay i Ed Sheeran-a.

Cijela ideja je zamišljena na principu da se omogući publici da uživa u glazbi na drugačiji način.

Pažljivo birane lokacije koncerata daju poseban štih cijeloj priči, naravno jedan od razloga je i taj kako bi akustika bila na nivou, ali osobno vjerujem i kako bi se pružilo estetski ugodno okruženje. Koncerti se održavaju većinom u povijesnim zgradama, muzejima, crkvama koje su pažljivo odabrane.

Iako su organizirani na prestižnim lokacijama, Candlelight koncerti su osmišljeni tako da budu pristupačni široj publici. Cijene karata variraju, a cilj je omogućiti što većem broju ljudi da iskuse ovu vrstu glazbenog užitka.

Candlelight koncerti su postali popularni širom svijeta, nudeći jedinstvenu alternativu tradicionalnim koncertnim iskustvima i privlačeći ljubitelje glazbe različitih interesa i dobi.

U Europi, Candlelight koncerti održavaju se u mnogim gradovima, uključujući već spomenuti Beč, zatim Pariz, Dublin, London, Berlin, Bruxelles, Rim i Kopenhagen.

Svaki grad nudi jedinstveni izbor lokacija i glazbenih programa, pružajući publici jedinstveno i očaravajuće iskustvo​.

Detalje istražite na njihovoj službenoj stranici i dozvolite si prepustiti se kvalitetnom užitku.

Moglo bi vas zanimati i: Glamping Hrvatska: Odabrali smo 5 lokacija

Tekst: Inga Marić

Foto: Inga Marić

 

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!