Glamping Hrvatska: Odabrali smo 5 lokacija

by Anđela Sabranović

Oduvijek vas privlači kampiranje, ali ipak previše volite komfor i niste sigurni kako biste se snašli u cijeloj toj avanturi? Za početak isprobajte glamping. Kao što samo ime kaže radi se glamuroznijoj verziji kampiranja koja često uključuje sav komfor koji ima primjerice apartman, ali i dalje zadržava možda i najveću prednost kampiranja, a to je blizak kontakt s prirodom. 

Šatori često imaju svoju kuhinju i toalet tako da ne trebate nositi više stvari nego što biste ponijeli inače. To je možda i osnovna prednost glampinga u usporedbi s klasičnim kampiranjem. U Hrvatskoj ovakav vid odmora bira sve više ljudi pa tako i stalno saznajemo za neke nove glamping lokacije. Malo smo istražili ponudu za glamping Hrvatska te smo u nastavku izdvojili 5 naših favorita.

Glamping Hrvatska – 5 preporuka

Glamping otok Obonjanu

Mnogima je asocijacija na glamping u Hrvatskoj upravo otok Obonjan. Obonjan je nenaseljeni privatni otok, a nalazi se u blizini Šibenika. Ovo je jedan od danas rijetkih otoka na kojem je u potpunosti očuvana autentična i netaknuta priroda. Ako volite biti u bliskom kontaktu s prirodom upravo je glamping na Obonjanu najbolja opcija za vas jer ćete se buditi u borovoj šumi s pogledom na more uz cvrkut ptica. Večeri možete provesti na svojoj maloj terasi uz čašu finog vina, zvuk valova i pogled na beskrajno zvjezdano nebo. Što više poželjeti?!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Obonjan Island Resort (@obonjan_island_resort)

Lanterna Premium Camping Resort by Valamar, Poreč

Nagrađivan resort Lanterna Premium Camping by Valamar jedan je od najvećih kampova u Hrvatskoj, a ima i novi obiteljski aquapark s 4 bazena. Kamp je smješten uz samu plažu na zelenom poluotoku Lanterni te obuhvaća nekoliko barova i restorana. Sve klimatizirane mobilne kućice sadrže potpuno opremljenu kuhinju i vlastitu kupaonicu. Sve jedinice obuhvaćaju terasu s prostorom za sjedenje. 

Blanki Camp, Istra

U središnjoj Istri nalazi se Blanki Camp. Moramo priznati kako smo se već na prvi pogled zaljubili u prostrane i odlično opremljene šatore. Naime imaju potpuno opremljenu kuhinju i vlastitu kupaonicu, ali ono što nas je osvojilo je prostor za sjedenje ispred koji se nalazi u predivnoj šumi. Uostalom slika govori tisuću riječi.

Arena One 99 Glamping

Arena One 99 Glamping se nalazi u mjestu Pomer pokraj Pule i otvoren je 2018. godine. Nudi sve što možete poželjeti pa je tako svaki šator klimatiziran, ima vlastitu kupaonicu, a većina ih ima i kuhinju. Gosti imaju pristup i saunama, wellness područjima, a mogu sudjelovati i u jogi ili nekim drugim oblicima tjelovježbe. Tu možete i iznajmiti bicikl. U sklopu kampa je i restoran te beach barovi tako da imate sve što vam može trebati za savršen odmor.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arena One 99 Glamping (@arenaone99_glamping)

Glamping kamp Plage Cache’e

Glamping kamp Plage Cache’e nalazi se u naselju Vrboska na Hvaru. Ovaj kamp ima samo 5 šatora pa je savršen za sve one koji više od svega cijene svoj mir i privatnost. Već po slikama možete primijetiti kako su šatori uređeni u prepoznatljivom boho stilu. Šatori imaju vlastitu kupaonicu, ali kuhinja je zajednička. Ispod kampa je mala plaža s kristalno čistim morem i već pogled na nju i kamp djeluje opuštajuće. Ne možemo ni zamisliti kakav je tek dojam kada se tu i odsjedne, ali uvjereni smo da ćemo nekad i saznati.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Plage Cachée Glamping 🏕 (@plagecacheeglamping)

Činjenica je kako nikakav luksuz koji osmisli čovjek ne može nadmašiti prirodu, a glamping je savršen oblik odmora koji vam omogućuje da u svakom trenutku budete u dodiru s prirodom. 

Moglo bi vas zanimati i: Otkrijte 3 najbolje plaže za djecu koje imaju i dosta hlada

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram, Booking

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!