Otkrijte 3 najbolje plaže za djecu koje imaju i dosta hlada

by Dalia Žmegač-Kunić

Cijele godine većina nas čeka taj veliki ljetni godišnji odmor, no vrijeme zaista leti, posebno u trenucima u kojima smo opušteni i upijamo tu čaroliju satkanu od cvrčaka, šuma valova i prekrasne plave boje na kojoj odmaramo oči i um. Upravo jer je to vrijeme toliko dragocjeno, najbolje se za godišnji odmor detaljnije pripremiti prije samog ljetovanja. To uključuje i planiranje otkrivanja idealnih plaža. Često se nađemo u problemu kada shvatimo da tamo gdje ljetujemo nema adekvatne plaže u skladu s našim potrebama i očekivanjima, a posebno je to izazovno za obitelji s djecom. Za vas smo istražili na što pripaziti prilikom odabira plaže za vrijeme ljetovanja s djecom i koje su top 3 najbolje plaže za djecu u Hrvatskoj.

Bol, Brač

Plaža koja predstavlja jedan od najdivnijih hrvatskih bisera, svakako je poznati Bol na otoku Braču. I ne samo da je čarobna jer valovi i vjetar mijenjaju njezin oblik, nego ona jednostavno vrvi neobjašnjivom energijom. Tamo se zasigurno svatko osjeća posebno i pronađe u sebi djetinju radost. Naime, s lijeve strane tog poznatog „poluotoka“ pronaći ćete pregršt sadržaja za vodene atrakcije, mirnije more i više hlada, dok s desne strane češće puše vjetar i donosi zaigrane velike valove kao iz filma u kojima će djeca uživati i igrati se do mile volje. Vjerujte, i vi ćete to rado činiti s njima. U sredini se nalazi šuma preko koje vode razni puteljci usmjeravajući vas na trapolin, štandove s hranom i svježim voćem, a možete pronaći i kafić i restoran s predivnom terasom. Što god odabrali, nećete pogriješiti jer osim plitkog mora i uređene plaže, naći ćete pregršt sadržaja koji će okupirati pažnju vaše djece satima i danima. Šljunčana obala idealan je poligon za igru s kamenčićima i pronalazak neobičnih oblika i boja. Tu možete provesti cijeli dan jer vas štetne uv sunčeve zrake neće pronaći u debeloj hladovini.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beautiful Croatia ® (@beautifulcroatia)

Dražica, Biograd na Moru

Biograd na Moru je čest odabir brojnih obitelji željnih što mirnijeg, a istovremeno veselijeg ljetovanja s djecom. Poznato je kako godišnji odmor s (malom) djecom gotovo nikad nije odmor, međutim ako im se ponudi dovoljno sadržaja bit će zadovoljnija i djeca i odrasli. Na plaži Dražice nudi se, prije svega, puno hlada što je jedan od glavnih uvjeta svakog roditelja kako bi zaštitio zdravlje kože djece, ali i odraslih. Ovoj je plaži dodijeljena plava zastava što znači da se posebno vodi računa o čistoći mora i okoliša na tom području. A kada djeci postane dosadno, pažnju im mogu zaokupiti razni sadržaji poput tobogana, omiljenog trampolina i slično.

Punta Rata, Brela

Dobitnica brojnih nagrada za najljepšu plažu u Hrvatskoj, Punta Rata vas osvaja samim pogledom na fotografije koje prikazuju predivnu borovu šumu, šljunčani ulaz u more i kristalno čistu vodu u koju odmah poželimo uskočiti. Kamen Brela je jedan od najpoznatijih motiva s naših razglednica, a za obitelji s djecom je idealan izbor jer nudi niz zanimljivih sadržaja poput vožnje na tubama i bananama, vječno zabavne pedaline, supove za najam, a dostupni su i suncobrani, ležaljke, restorani i kafići ukoliko djeca ogladne ili moraju obaviti nuždu. Uz sve to, dostupan je i parking i tuš. Posebnu energiju ove plaže teško je zaboraviti jer će plave i zelene nijanse nakon boravka ovdje dugo biti prisutne u vašim mislima.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Promovacances (@promovacances)

Moglo bi vas zanimati i: Pronašli smo idealnu kuću za slow living i “dolce far niente” način življenja

Tekst: Dalia Žmegać-Kunić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!